30. mart 2017.30. mar 2017.
NA VRHU SOCIJALNO ODGOVORNIH GRADOVA
ŠABAC U PROJEKTU URBANOG PARTNERSTVA

NA VRHU SOCIJALNO ODGOVORNIH GRADOVA

Predstavnici Grada Šapca učestvuju na Regionalnoj konferenciji koja se, u okviru projekta ,,Program urbanog partnerstva”, održava u Zagrebu. Grad Šabac je od 2016. godine učesnik ovog projekta koji finansiraju i podržavaju Svetska banka i Republika Austrija.
Regionalna konferencija u Zagrebu će pružiti platformu za širenje participativnog procesa akcionog planiranja u Gradu Šapcu na osnovu razvijene strategije usmerene na povećano uključivanje građana u proces donošenja odluka na lokalu, unapređenja integriteta, transparentnosti i odgovornosti i institucija, kao i efikasnosti pružanja javnih usluga i upravljanja javnom svojinom.
U radnom delu Konferencije Bojana Mladenović, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave Šapca, predstavila je Akcioni plan za unapređenje uključivanja građana i građanki u procese odlučivanja. U timu grada Šapca su još Violeta Šestić, načelnica Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj, Ana Marinković i Miroslava Savković, predsednica Gradske organizacije invalida rada.
Grad Šabac je učešćem u ovom projektu još jednom potvrdio da je na samom vrhu socijalno odgovornih gradova u Srbiji koji podjednako brine o celoj populaciji. Regionalnoj konferenciji u Zagrebu prisustvuje više od 80 učesnika iz sedam evropskih zemalja, koje su partneri na projektu.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa