30. mart 2017.30. mar 2017.
JAKA ČETVORKA
OŠ „JANKO VESELINOVIĆ“ OCENjENA NAJVIŠOM OCENOM TOKOM SPOLjAŠNjEG VREDNOVANjA

JAKA ČETVORKA

Timski rad i zalagnje svih zaposlenih, ali i pokazano znanje učenika, kako na takmičenjima iz svih predmeta, tako i na završnim ispitima, doprinelo nedavnom uspehu
Sve ono što su proteklih godina radili i postizali u OŠ „Janko Veselinović“ nedavno je ocenjeno najvišom ocenom. Tokom dvodnevne posete, 23. i 24. marta, tima evaluatora, prosvetnih savetnika, od trideset indikatora dvadeset devet je ocenjeno najvišom ocenom. Ako se zna da je za najvišu ocenu, četvorku, potrebno da se u najmanje dvadeset tri oblasti škole iskažu ovo je više nego odličan uspeh.
- Ponosni smo na uspeh koji smo postigli. Bez timskog rada i zalaganja svih nas koji radimo u školi ne bi mogao da se postigne takav zavidan rezultat. To je višegodišnji trud i kontinuirani rad svih zaposlenih, ali i učenika koji su se svim srcem trudili da se ovako dobro plasiramo – rekla je direktorka škole Ljiljana Stojanović.
Postignuća učenika, kao i činjenica da svake godine na završnom ispitu imaju jedan od najboljih rezultata koji je iznad republičkog nivoa, idu u prilog ovoj školi koja je dobila i pohvale iz oblasti nastave i učenja.
- Dobili smo pohvale da kolege na jedan kreativan način rade uz korišćenje nove tehnologije u obrazovanju, kao i za nastavni proces koji se realizuje u skladu sa trendovima. Činjenica je da se i kontinuirano usavršavaju. Kolege vrlo rado, čak i o svom trošku, pohađaju seminare kako bi se i sami što više edukovali. To je jedan entuzijazam koji, čini mi se, karakteriše sve prosvetne radnike.
Produženi boravak, sala za fizičko vaspitanje, kabinet za likovnu kulturu sa specifičnim klupama, sedam učionica opremljenih bim projektorima, su više nego odličan primer dobro opremljenog školskog prostora.
- Svih ovih godina radili smo na tome da naši resursi budu što bolji. U tome su nam pomogli roditelji, kompanije svojim donacijama. Nedavno smo se obratili „Telekomu“. Zahvaljujući donaciji od 300.000 dinara potpuno smo modernizovali informatički kabinet. Kada su u pitanju ljudski resursi stručno su zastupljeni svi predmeti. Trenutno imamo samo problem sa nemačkim jezikom jer je koleginica na porodiljskom bolovanju.
U oblasti ETOS, koja obuhvata bezbednost učenika i međuljudske odnose u kolektivu, takođe je postignuta najviša ocena.
- Imamo tu sreću da smo škola u centru. Ušuškani smo i nemamo tih problema u smislu bezbednosti. S druge strane, zbog našeg pozicioniranja u gradu, nemamo školsko dvorište, prostrano, lepo. Nadam se da će sugestija evaluatora da školsko dvorište izbetoniramo ili asfaltiramo, biti u dogledno vreme urađena. Pre nekoliko godina, kada je rađena nova vodovodna kanalizaciona mreža, narušena je ta celina. Kada su u pitanju međuljudski odnosi mi smo jedna celina koja zajednički diše što je i doprinelo ovom uspehu.
Ono po čemu su se izdvojili od drugih škola je osamnaestogodišnja tradicija izlaženja školskog lista „Đačko srce“ za koji su prošle godine dobili i treću nagradu na republičkom nivou.
- Ono po čemu se, takođe, razlikujemo jeste i široka lepeza naših aktivnosti. Nismo fokusirani na uspehe samo u jednom predmetu nego u svim. Naravno, tu je i saradnja sa lokalnom zajednicom. Uključujemo se u sve akcije, manifestacije u gradu. Uvek smo tu da podržimo.
Najponosniji su i na komentar da nisu uočene nikakve razlike između nastavnog procesa u izdvojenim odeljenima i matične škole.
- Oduvek sam u „Jankovoj“ školi, a kao učitelj uvek sam radila u izdvojenim odeljenjima. Znam za potrebu kolega da istovremeno budu i deo kolektiva u matičnoj školi. Zato se trudim da nikada ne osete da su isključeni iz bilo kakvih akcija i manifestacija koje se realizuju i u matičnoj školi. Na osnovu ovoga što smo zajednički postigli sigurna sam da ćemo ovu ocenu opravdati za pet godina – poručila je direktorka.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa