ПОСЕТА АМБУЛАНТИ У МАЈУРУ

ЈЕДНАКИ УСЛОВИ ЗА СВЕ

Заједно са локалном самопуправом у последње две године уложили смо преко четири милиона динара у реновирање, навео директор Дома здравља др Бранко Вујковић. Ова амбуланта не заостаје ни за једном у центру града, рекао Немања Пајић

  • Број 3622 (30. мар 2017.)
Руководство Дома здравља “Др Драга Љочић” и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, у петак су посетили недавно реконструисану амбуланту у Мајуру. Последњих неколико година Град је уложио значајна средства у адаптацију објекта, са циљем обезбеђења бољих услова за лечење пацијената и рад запослених. Сређена је унутрашњост, замењени столарија и кров, урађена је термоизолација, фасада и рампа за прилаз особа са инвалидитетом.
-Унапређење инфраструктуре и повећање енергетске ефикасности у свим нашим објектима један је од најзначајнијих стратешких циљева. Мајур, као једна велика месна заједница заслужује овакав објекат. Овој амбуланти гравитира око 5.000 наших осигураника. Заједно са локалном самопуправом у последње две године уложили смо преко четири милиона динара у реновирање, навео је директор Дома здравља др Бранко Вујковић.
Амбуланта и стоматолошка ординација раде у две смене сваког радног дана, као и суботом пре подне. Екипа неодложне помоћи одлази на кућне адресе најстаријих и непокретних пацијената.
-Наши лекари пружају надљудске напоре да би успели да прегледају све пацијенте и да би се одржао систем амбуланти које имамо не територији града. Најмање што можемо да учинимо је да омогућимо добре услове, не само нашим лекарима, него и нашим суграђанима, односно пацијентима. Ова амбуланта не заостаје ни за једном у центру града, рекао је Немања Пајић.
Како је Пајић истакао, стратешки план града Шапца је да обезбеди једнаке услове како у граду, тако и у свим селима. Најавио је, у складу са тим, да ће на једној од наредник седница Скупштине града бити ревидирана Одлука о повраћају пореза на имовину месних заједница, како би грађани референдумима одлучивали шта им је најпотребније да се уради.