30. mart 2017.30. mar 2017.
BAZA VELIKIH SNOVA
VATERPOLO – SELEKTOR SENIORKI U ŠAPCU

BAZA VELIKIH SNOVA

Mlade dame naporno su radile na redovnom večernjem treningu. Zadatke je zadavala trener Nataša Managa, a onda su u posetu došli neočekivani gosti, trenerski duo ženske vaterpolo reprezentacije Srbije, Bajković - Jovović. Kvantitet garantuje bazu, a entuzijazam će stvoriti kvalitet, uveren selektor Bajković
Muški reprezentativni vaterpolo dostigao je vrh, osvojio sve šta se može osvojiti, bukvalno. Ženski je daleko od tog nivoa, nalazi se na novom početku, ali uspesi kolega inspirišu dame koje su vaterpolo prepoznale kao svoj sport. Energija uspeha oseća se i u ženskoj selekciji i na toj bazi treba praviti planove o svetloj budućnosti, istakao je selektor Srbije Vladimir Bajković, gost VK „Šabac“ nedavno.
- Splet okolnosti bio je takav da smo nekoliko puta u ženskom vaterpolu kretali od nule i zato je kontinuitet i održiv sistem najvažnije stvoriti, a onda će brzo doći i medalje. Nekada sam u Šapcu bio kao trener. Impresioniran sam brojnošću devojčica u vaterpolo ekipi. Imaju sve uslove za rad, vidim po njima da treniraju sa zadovoljstvom i ja očekujem da već za godinu dana, bar jedna takmičarska selekcija VK „Šabac“ bude u ligaškom takmičenju. Savez će na svaki način pomagati ženske klubove i selekcije – ističe Bajković.
- Većina ekipe su devojčice rođene 2006. i kasnije. Predstavila sam ih selektoru kao buduće šampionke i to nije rečeno tek tako. Titule zavise od mnogo faktora, nije sve u našim rukama, ali preduslov svega su uslovi, želja, volja, a to nam ne nedostaje. Dobili smo dobre savete i večeras. Radujemo se godinama koje dolaze – dodala je trener VK „Šabac“ Nataša Managa.
Opširniji razgovor sa selektorom dama možete pročitati u narednom broju „Glasa Podrinja“.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa