ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО ИМА ПЕРСПЕКТИВУ

РАДОВИ ШАПЧАНКИ ЗА ЦЕО СВЕТ

“Увек размишљамо о томе како да пробудимо енергију и подигнемо предузетнички дух у нашем граду. То што Град и ове године подржава 70 предузетница које су прошле године регистровале своје фирме, показује да смо на добром путу да тај број подигнемо”, истиче Зеленовић

  • Број 3623 (6. апр 2017.)
  • М.М.
Тачно годину дана од прве радионице организоване у програму Оснаживање жена за предузетништво, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је текстилну радионицу коју организује Марија Иванковић Јуришић. Радионица функционише у оквиру Пословног удружења “Шапчанке” и упошљава, зависно од потреба, од 16 до 20 радница. Израђују уникатне предмете ткањем, плетењем, хеклањем и везом.
-После годину дана ова радионица се издвојила у оквиру удружења Пословних жена “Шапчанке”, које је регистровано прошле године. Сада причамо о идејама за наредне пројекте и следећим корацима. Идеја је много, од даљег усавршавања технике ткања, до изласка на инострано тржиште за шта постоје и конкретни планови, навела је Марија Иванковић Јуришић.
Прошле године у Шапцу је 70 жена регистровало предузетничку делатност. Град ће наставити да им помаже и ове године, тако што су издвојена средства за плаћање њихових књиговодствених услуга.
-Увек размишљамо о томе како да пробудимо енергију и подигнемо предузетнички дух у нашем граду. То што Град и ове године подржава 70 предузетница које су прошле године регистровале своје фирме, показује да смо на добром путу да тај број подигнемо. Све пројекте ћемо пратити и помоћи онолико колико је то могуће. Ова радионица, годину дана од почетка пројекта, показује да је одржива и да смо се тиме бавили на прави начин. Очекујем нове уговоре који треба да помогну да се производи одавде нађу у Паризу, Лондону и другим иностраним тржиштима, рекао је Небојша Зеленовић.
Како најављује градоначелник, производи текстилне радионице Марије Иванковић Јуришић биће део етно-мреже коју подржава НАЛЕД, тако да ће се наћи код свих амбасадора и дипломата у Републици Србији. Истакао је да је циљ промоција квалитетног рада ових жена, али да оне за свој рад буду и адекватно награђене и добро зараде.