6. april 2017.6. apr 2017.
RADOVI ŠAPČANKI ZA CEO SVET
ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO IMA PERSPEKTIVU

RADOVI ŠAPČANKI ZA CEO SVET

“Uvek razmišljamo o tome kako da probudimo energiju i podignemo preduzetnički duh u našem gradu. To što Grad i ove godine podržava 70 preduzetnica koje su prošle godine registrovale svoje firme, pokazuje da smo na dobrom putu da taj broj podignemo”, ističe Zelenović
Tačno godinu dana od prve radionice organizovane u programu Osnaživanje žena za preduzetništvo, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je tekstilnu radionicu koju organizuje Marija Ivanković Jurišić. Radionica funkcioniše u okviru Poslovnog udruženja “Šapčanke” i upošljava, zavisno od potreba, od 16 do 20 radnica. Izrađuju unikatne predmete tkanjem, pletenjem, heklanjem i vezom.
-Posle godinu dana ova radionica se izdvojila u okviru udruženja Poslovnih žena “Šapčanke”, koje je registrovano prošle godine. Sada pričamo o idejama za naredne projekte i sledećim koracima. Ideja je mnogo, od daljeg usavršavanja tehnike tkanja, do izlaska na inostrano tržište za šta postoje i konkretni planovi, navela je Marija Ivanković Jurišić.
Prošle godine u Šapcu je 70 žena registrovalo preduzetničku delatnost. Grad će nastaviti da im pomaže i ove godine, tako što su izdvojena sredstva za plaćanje njihovih knjigovodstvenih usluga.
-Uvek razmišljamo o tome kako da probudimo energiju i podignemo preduzetnički duh u našem gradu. To što Grad i ove godine podržava 70 preduzetnica koje su prošle godine registrovale svoje firme, pokazuje da smo na dobrom putu da taj broj podignemo. Sve projekte ćemo pratiti i pomoći onoliko koliko je to moguće. Ova radionica, godinu dana od početka projekta, pokazuje da je održiva i da smo se time bavili na pravi način. Očekujem nove ugovore koji treba da pomognu da se proizvodi odavde nađu u Parizu, Londonu i drugim inostranim tržištima, rekao je Nebojša Zelenović.
Kako najavljuje gradonačelnik, proizvodi tekstilne radionice Marije Ivanković Jurišić biće deo etno-mreže koju podržava NALED, tako da će se naći kod svih ambasadora i diplomata u Republici Srbiji. Istakao je da je cilj promocija kvalitetnog rada ovih žena, ali da one za svoj rad budu i adekvatno nagrađene i dobro zarade.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa