6. april 2017.6. apr 2017.
Tartan za početak
REKONSTRUKCIJA ATLETSKE STAZE NA GRADSKOM STADIONU

Tartan za početak

Umesto betona biće postavljena gumirana podloga, tartan. Rok za završetak radova uslovljen vremenskim uslovima. Početak radova na celokupnom kompleksu Gradskog stadiona
Uskoro bi i šabački Gradski stadion trebalo da dobije novu, profesionalnu atletsku stazu. Radovi su startovali proteklog vikenda, a ukoliko vremenski uslovi budu povoljni kao i do sada, već za 20 dana staza će biti na raspolaganju svim sugrađanima. Vrednost radova je 14,4 miliona dinara, a izvođač firma “Maraton” iz Mačvanske Mitrovice.
- Teško je preciznije dati rok jer tempo radova uslovljava vreme. Prvog dana radova uslovi su idealni, ali u slučaju padavina, proces se mora zaustaviti na više od jednog dana – ističe član Gradskog veća zadužen za sport Dragan Nikolić.
Početku radova prisustvovali su gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić. Postavljanje tartan podloge predstavlja početak rekonstrukcije čitavog kompleksa Gradskog stadiona. U tom procesu važnu ulogu imaju građani, naglasio je gradonačelnik.
- Svi koji vole naš grad i Gradski stadion, od ponedeljka mogu dati svoje predloge kako treba da izgleda celokupan rekreativni kompleks, Gradski stadion, “Grbavica”, stadion Mačve. Hoćemo da zajedno stvorimo nešto što će služiti na ponos svima. Zajedno da gradimo i čuvamo. Mnogo su nam značili predlozi građana oko uređenja “Savaparka” i nadamo se da će biti jednako konstruktivni i kreativni na ovom projektu – rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Dugačkom spisku uspešnih sportista i sportskih kolektiva Šapca pripadaju, svakako i atletičari.
- Naša obaveza je da im obezbedimo adekvatne uslove za trening, ali nećemo završiti “priču” na rekonstrukciji staze. Ove godine planiramo radove na Mačvinom stadionu, a sve to su koraci u stvaranju kompleksa za sport, rekreaciju i uživanje u slobodnom vremenu – dodao je predsednik Skupštine Nemanja Pajić.
Po završetku radova upravljanje Gradskim stadionom biće povereno Atletskom klubu “AŠK Tempo”.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa