6. april 2017.6. apr 2017.
Obeležena Onlajn nedelja u Centru za stručno
usavršavanje Šabac

OSNOVE PROGRAMIRANjA

U Centru za stručno usavršavanje je prošlog petka, obeležena Onlajn nedelja, uz podršku OŠ „Stojan Novaković“ i Slavice Gomilanović - učiteljice u OŠ „Đura Jakšić“ u Oreškovici (Petrovac na Mlavi), koja je 2015. godine proglašena za Najedukatora Srbije.
Ove godine, kampanja posvećena digitalnim tehnologijama održana je od 27. marta do 2. aprila, a učenici OŠ „Stojan Novaković“ su, zajedno sa nastavnicom informatike i računarstva, Ivanom Novaković, u prostorijama Centra za stručno usavršavanje, imali blok-nastavu posvećenu osnovama programiranja.
Kako navode u CSU, zbog velikog interesovanja u narednom periodu još nekoliko učenika će imati prilike da prođe obuku o osnovama programiranja u računarskoj učionici Centra za stručno usavršavanje.
Inače, Onlajn nedelja je godišnja evropska digitalna kampanja koja uključuje i ohrabruje građane da koriste informaciono-komunikacione tehnologije. Kampanjom se, istovremeno, ukazuje na značaj razvoja digitalnih kompetencija korisnika novih medija i na njihovo odgovorno ponašanje u virtualnom svetu. Onlajn nedelja se organizuje svake godine u martu pod pokroviteljstvom organizacije Telecentri Evrope.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa