У ШАБАЧКОМ ПОЗОРИШТУ ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА ПРЕДСТАВА КОЛЕЏ НАСТАВЕ „ВИНАВЕР“ ШАБАЦ

ТИ СИ МОЈА ШАМПИТИЦА ОД ТУЦАНЕ ПАПРИКЕ

Увек у конфликту, али једни без других не могу. Различита животна искуства пружају нам могућност да љубав сагледамо са различитих страна

  • Број 3623 (6. апр 2017.)
  • О. Г.
У монодрами, рађеној по тексту и у режији проф. Мирјане Јевтић Коленц, о вечитим женско-мушким односима, прошле среде, 29. марта, на Малој сцени „Бранивој Ђорђевић“ заиграла је ученица Милица Марчић. Седам кратких прича, спакованих у слатко-пикантној монодрами „Ти си моја шампитица од туцане паприке“, по тексту и у режији проф. Мирјане Јевтић Коленц, донело је вечиту тему о женско-мушким односима и проналажењу праве љубави.
- Увек у конфликту, али једни без других не могу. Различита животна искуства пружају нам могућност да љубав сагледамо са различитих страна. И зато је с једне стране то тако слатко, како Милица и ја кажемо шампитица, а с друге стране може да буде заиста љута папричица – рекла је проф. Мирјана Јевтић Коленц.
Реалне животне ситуације преточне глумачким умећем ученице Милице Марчић на Малу сцену „Бранивој Ђорђевић“ Шабачког позоришта подстакле су публику на размишљање и добро познати осећај доживљеног.
- Бити сам на сцени и држати пажњу публике није лако. Исто тако није ми било тешко јер сам брзо савладала све улоге. Проф. Мирјана је врхунски професионалац. Имала сам њену помоћ и подршку – додала је Милица која је позната и као одличан рецитатор.
Интензивне припреме трајале су од фебруара месеца. Подршку у раду пружиле су им Јована Милошевић, суфлер, и Јована Нешковић, задужена за технику.
- Драго ми је што сам учествовала и што сам имала прилику да међу првима погледам тако леп комад. Једна јако комична монодрама која нас је спојила и здружила током њене реализације – истакла је Јована Нешковић.
Да је више него професионално Милица све одрадила потврдила је и Јована Милошевић.
- Није било потребно да Милици помажем. Она је увежбана, добра, комична, занимљива. Мислим да се и публици свидела.
Представу је реализовао Позоришни клуб „Бертолд Брехт“ Интерактивне наставе „Винавер“ Шабац, познатији као Колеџ настава „Винавер“ Шабац.
- Ово је наш први јавни наступ и то ни мање ни више у Шабачком позоришту. Овом приликом позвао бих све шабачке средњошколце, матуранте и освајаче награда, да нам се придруже у учењу, дружењу, развијању и стварању на занимљив, квалитетан и стручан начин – поручио је Благоје Јосиповић, председник Управног одбора Колеџ наставе „Винавер“ Шабац.