РЕКРЕАЦИЈА, ЗДРАВЉЕ, ДРУЖЕЊЕ

Шабац један од 16 градова у којима је стартовала реализација програма тркачких тренинга. Тренинзи три пута недељно, циљ наступ на полумаратону кроз 7 месеци

  • Број 3624 (13. апр 2017.)
  • Д. Б.
Рекреативац у мало бољој физичкој форми, за седам месеци, може да буде спреман за полумаратон (21 км), а онај у слабој форми за трку на 10 км, тврде реализатори Школе трчања.
- Стартовали смо од понедељка, тренинзи су на Старом граду, 3 пута недељно, до завршетка радова на Градском стадиону. На првом тренингу, обавимо тестирање учесника и на основу резултата делимо их у три групе. Прва су они који не могу да истрче више од 400 метара, друга максимално може 3.200, а најјача група су полазници који имају снаге за дуже деонице. Током седам месеци, радимо по тренажном плану, системски. Примарни циљ је да тренинг постане задовољство, да сви срећни одлазе кући, а рад је прилагођен њиховим могућностима. “Дипломски рад” за прву групу биће трка на 10.000 метара, а за најјачу неки од полумаратона код нас или окружењу – истиче један од реализатора Борко Антонић.
У плану су одласци у друге градове, дружења са учесницима из целе Србије. Све неопходне информације су на званичном сајту Школе трчања.