13. april 2017.13. apr 2017.

REKREACIJA, ZDRAVLjE, DRUŽENjE

Šabac jedan od 16 gradova u kojima je startovala realizacija programa trkačkih treninga. Treninzi tri puta nedeljno, cilj nastup na polumaratonu kroz 7 meseci
Rekreativac u malo boljoj fizičkoj formi, za sedam meseci, može da bude spreman za polumaraton (21 km), a onaj u slaboj formi za trku na 10 km, tvrde realizatori Škole trčanja.
- Startovali smo od ponedeljka, treninzi su na Starom gradu, 3 puta nedeljno, do završetka radova na Gradskom stadionu. Na prvom treningu, obavimo testiranje učesnika i na osnovu rezultata delimo ih u tri grupe. Prva su oni koji ne mogu da istrče više od 400 metara, druga maksimalno može 3.200, a najjača grupa su polaznici koji imaju snage za duže deonice. Tokom sedam meseci, radimo po trenažnom planu, sistemski. Primarni cilj je da trening postane zadovoljstvo, da svi srećni odlaze kući, a rad je prilagođen njihovim mogućnostima. “Diplomski rad” za prvu grupu biće trka na 10.000 metara, a za najjaču neki od polumaratona kod nas ili okruženju – ističe jedan od realizatora Borko Antonić.
U planu su odlasci u druge gradove, druženja sa učesnicima iz cele Srbije. Sve neophodne informacije su na zvaničnom sajtu Škole trčanja.
D. B.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa