20. april 2017.20. apr 2017.
KRIVINA U OGLEDALU

Gudbaj televizoru

Dok se uobičajni život u našoj varoši polako, ali sigurno, vratio u normalu, u nekim drugim sredinama izborna kampanja kao da je u punom jeku.
To je primetio i Lale iz Prekog šora. Svakodnevno prati sva dešavanja u zemlji, a naročito na ulicama Beograda, Novog Sada, Niša...
- Lale, šta te to toliko okupira, pa i dalje o svemu tome vodiš računa – upita ga prijatelj iz detinjstva Sića.
- Ne mogu više Sićo, majke mi. Izbacio sam jutros televizor iz stana. To čudo više ne stanuje u mojoj kući – odgovori mu Lale.
Siću to nije mnogo iznenadilo, jer i sam već neko vreme nema televizor u svojoj dnevnoj sobi i relativno mirno živi.
- Od ovog stvarno može da se rikne. Te lupa jaja generalu i ministru, te otvara naplatnu rampu, te ide kod patrijarha na primanje. Vide li ti to – upita ga Lale.
- Kako i gde da vidim kada nemam više tu kutiju – odgovori pitanjem Sića.
Sada se i on setio, ali ga je iznenadilo što je Siću interesovalo šta se to desilo.
- Smetao mu onaj Jeremić što je iskakao po društvenim mrežama, ali ne smeta sam sebi što ga ima gde god i kad god hoće. Učinilo mi se juče da je kibicovao i patrijarhovu fotelju. Nije smeo da ustane da mu slučajno ne zasedne – pokuša Lale da navuče osmeh svom drugaru na lice i uspe.
- Ti si bre Lale lud. Ima neko da te uhapsi što lupaš – napomenu Sića.
Lale doda da se ne plaši, jer kada pobediš strah u sebi nema tog ko može da te poremeti.
- Zamisli da je pre neko veče sijao od sreće kada je saopštio rezultate sa ponovljenih izbora i to na tri mesta. On je prekinuo program na televiziji da kaže da je osvojio 792 glasa. Doduše, spomenuo je rezultat u procentu, 70 i kusur, ali ko bre to radi Sićo, za boga miloga – nastavi Lale.
- Ček to je stvarno zanimljivo. On je imao vanredno obraćanje naciji zbog 792 glasa? U pola deset uveče? E, to je već ozbiljno. Da li je ponovo grlio Nebojšu – sada uzvrati pitanje Sića.
- Ma, ne. Nije ni bilo Nebojše u tom prenosu. Malo smo se zabrinuli šta je sa njim, ali kažu da je sve u redu – odgovori Lale.
Sića ne može da veruje da se neko obraća narodu, vanredno zbog 792 osvojena glasa, i shvati koliko život ima smisla kada je lišen za takve informacije. Ali, setio se šta je sve gledao dok je televizor krasio zid u njegovoj dnevnoj sobi.
Dobrodošao ti meni u klub bez televizora. Eno, i derbi nisam gledao, a kamoli da gledam te rezultate sa tri ponovljena mesta. Videćeš da će ti 792 puta biti bolje sada kada ga više nećeš videti – završi razgovor Sića.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa