20. april 2017.20. apr 2017.
HAPŠENjE I BEG PROVALNIKA

FANTOM KAO HUDINI

Dve važne vesti prošle sedmice su se čule u Šapcu, jedna dobra i jedna loša. Prva je da je “Fantom” uhvaćen, druga je da je “Fantom” pobegao.
Od januara je u gradu opljačkano više desetina kuća. Uzimani su uvek samo novac i nakit. Zajedničko im je bilo i to što su se provale desile uvek onda kada nije bilo nikoga kod kuće. Mete su bile kuće u svim delovima grada. Nije se sa sigurnošću znalo da li se radi o grupi provalnika ili o pojedincu. Ipak, među Šapčanima je, kao urbana legenda, počela da kruži priča o čoveku iz drugog grada koji uspešno izbegava policijske potere i zasede.
Svi su znali ili su čuli za nekog čija kuća je opljačkana na ovaj način. Pričalo se da objekte bira nasumično, a proverava da li su domaćini kod kuće tako što baci kamen u prozor, pa ako nema nikog upada. Da je iz drugog grada sumnjalo se zbog toga što nije baš “pametno” izabrao neke od žrtava.
Pre samo desetak dana po gradu se pronela priča da je “Fantom” pobegao policiji, i to tako što im se doslovno, oteo iz ruku. Drugi put je policija bila uspešnija. Uhvatili su “Fantoma”, određeno mu je zadržavanje do 48 sati koje je trebalo da “odleži” u Kazneno popravnom zavodu u Bogosavcu. Tamo ga je čuvao jedan policajac. Međutim, “Fantom” je ponovo bio uspešniji. Kako nezvanično saznajemo, pretukao je policajca i pobegao. Čuvar reda udaran je stolicom, rukama i nogama, ali je na sreću prošao bez težih povreda.
Iz Kazneno popravnog zavoda u Bogosavcu demantovali su da im je pobegao ijedan osuđenik. Što i jeste tačno, jer osobe kojima je određeno zadržavanje do 48 sati samo borave u prostorijama ove ustanove, dok je za njihovo čuvanje odgovorna policija.
Nezvanično, “Fantom” je ranije pobegao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, zbog čega je već tražen. Do zaključenja ovog broja “Fantom” još uvek nije bio pronađen.
Navodi o bekstvu potvrđeni su u Osnovnom tužilaštvu u Šapcu. -Po nalogu zamenika dežurnog tužioca 13. aprila R.D. (1979. godište) iz Sombora određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela teške krađe na području grada Šapca. Tokom zadržavanja osumnjičeni je iskoristio momenat i pobegao iz prostorije u kojoj je boravio, kažu u Osnovnom tužilaštvu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa