АЉУАЛАБ ПЛУС У ШАПЦУ

ОТВАРАЊЕ ПРИМЕРЕНО РЕНОМЕУ

  • Број 3625 (20. апр 2017.)
  • Љ.Ђ.
У систему АЉУАЛАБ Плус послује 25 лабораторија. Од тога седам у Београду, а остале су распоређене у Обреновцу, Младеновцу, Панчеву, Вршцу, Сремској Митровици, Новом Саду, Суботици и Лозници. Недавно је и у Шапцу отворена Аљуалаб Плус лабораторија. Поред побројаних ту су још и сестринске лабораторије 101 ЛАБ на Звездари у Београду и 101 ЛАБ Плус у Кладову, као и имунолаб у Бору.
АЉУАЛАБ Плус обавља анализе из области хематологије, биохемије, микробиологије, вирусологије, хистопатологије, молекуларне биологије и генетике.
- Први и једини у Србији радимо анализу антитела на Зика вирус. Цхламидиа трацхоматис из урина, ПЦР методом, која је врло комфорна за мушкарце, Нагаласе тест за рану дијагнозу карцинома, као и разне друге анализе уз помоћ једне од највећих иностраних лабораторија СYНЛАБ ГмбГ из Немачке, која броји више од 600 лабораторија у 35 земаља на четири континента. Ово партнерство омогућило нам је да нашим сарадницима, пацијентима и докторима у Србији можемо понудити најкомплетнији лабораторијски сервис, високог квалитета, који обухвата преко 3.000 различитих лабораторијских анализа из области клиничке патологије, микробиологије, хумане генетике и молекуларне онкологије, укључујући ретке и специфичне анализе, каже доктор Горан Петровић специјалиста клиничке биохемије који води лабораторију у Шапцу.
Доктор Нађа Ступар, специјалиста клиничке биохемије, је генерални заступник “Натере” из Калифорније за Панорама тестове, неинвазивне пренаталне генетичке тестове последње генерације.
- Панорама тестови могу да се раде већ од навршене девете недеље трудноће. Потпуно су безбедни и за бебу и мајку. Једини су који разликују генетички материјал бебе од генетичког материјала мајке. Резултати са највишим процентом сигурности дају увид у генетичко здравље бебе. Резултати су ниског ризика, не захтевају додатно инвазивне методе дијагностике и добијају се у року од седам до десет дана. Најконкурентнији смо са ценама, каже докторка Ступар.