ЗАХВАЉУЈУЋИ ЗОРАНУ МАКСИМОВИЋУ

ШКОЛА У ЗУКВАМА У НОВОМ РУХУ

  • Број 3625 (20. апр 2017.)
  • В. Б.
- Ђаци, који основну школу похађају у коцељевачком селу Зукве, захваљујући Зорану Максимовићу, убудуће ће имати далеко боље услове за учење и рекреацију. Овај рођени Зукварац се, након одласка у пензију, вратио у родно село и одлучио да уложи новац у реновирање школске зграде и дворишта.
У договору са руководством школе решио је да уреди школски стан за окупљање деце, комплетно опреми учионицу, огради школско двориште и уреди игралиште за мали фудбал, кошарку, одбојку и тенис.
–У Зуквама сам рођен и завршио сам четири разреда основне школе а преостала четири у Коцељеви као и лимарски занат код Николе Казанџије. Четврт века сам радио у Пројекто-монтажи у Београду а од 1992. године сам покренуо приватни бизнис. Моја занатска радња за климатизацију тренутно запошљава 18 радника - прича Зоран који, након одласка у пензију, свакодневно борави у родном селу.
Како каже, дружење са зукварском децом вратило га је у детињство, а сећање на прва знања која је добио од свог омиљеног учитеља Драгослава Лукића Кепе нагнало га је да малим Зукварцима омогући још боље услове за учење и дружење.
Овај несебичан човек се нада да ће радови бити готови око првог маја те да ће све на крају изгледати управо онако како је замислио.