27. april 2017.27. apr 2017.
U GRADSKOJ KUĆI UPRILIČEN PRIJEM ZA OSVAJAČE MEDALjA NA 39. DRŽAVNOM PRVENSTVU IZ FIZIKE

PODRŽATI UČENIKE I PROFESORE

Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada, Goran Stojićević, pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje, Bojana Mladenović, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti, proteklog utorka, zahvalili se učenicima, njihovim profesorima na postignutim uspesima, kao i zaposlenima u OŠ „Nikolaj Velimirović“ na odličnoj organizaciji
Za najbolje među najboljima na 39. Državnom takmičenju iz fizike proteklog utorka predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić upriličio je prijem u Gradskoj kući. Tom prilikom izraženo je zadovoljstvo postignutim uspehom.
- Izuzetna je čast što se jedno ovakvo takmičenje, Državno prvenstvo u fizici, održalo upravo u našem gradu. Hoću da izrazim zadovoljstvo i zahvalnost svima onima koji su organizovali ovo prvenstvo. Sve počinje i završava se decom. Upravo uspesi dece preporučili su nas kao grad da budemo domaćini jednog ovakvog takmičenja. Naravno, ono što je još veće zadovoljstvo da nakon jednog ovakvog takmičenja imamo dvadeset tri nagrađena učenika iz našeg grada. Ono što je tek posebno i na ponos je da smo mi najuspešniji posle Matematičke gimnazije u Beogradu što samo po sebi ima jedno veliko značenje. Nama ostaje samo da podržavamo profesore, naše učenike i da im obezbedimo uslove. Deca su sama po sebi dobra i ja znam i očekujem od njih da se i ubuduće radujemo njihovim uspesima – rekao je Pajić.
Organizator OŠ „Nikolaj Velimirović“ i Grad kao pokrovitelj dobili su najviše ocene stručne javnosti i učesnika.
- Uz čast je došla i ogromna obaveza da ugostimo decu, nastavnike, njihove roditelje iz sedamdeset osam gradova i opština naše zemlje. Poučeni prethodnim iskustvima, kao i iskustvima kolega sa takmičenja iz drugih gradova, uspeli smo da uz pomoć Grada obavimo to na najbolji mogući način. Ono što mene, kao nekog na čelu škole, čini izuzetno ponosnom jesu ljudi sa kojima radim jer smo mi svi tog dana bili kao jedan tim. Svakodnevno nam stižu pohvale i od kolega koji predaju druge predmete jer su im njihovi fizičari pričali kako je to bilo u Šapcu i OŠ „Nikolaj Velimirović“ – istakla je direktorka Vesna Živanović.
Oni najzaslužniji za čast koja je pripala Gradu, školi u organizovanju jednog od najbrojnijih takmičenja, svojim znanjem pokazali su da i u narednom periodu ovaj grad može računati na njih.
- U suštini takmičenje nije bilo teško jer sam puno radio i pripremao se. Svideo mi se koncept takmičenja u kome se rad isplati. Ako se dosta radi postići će se rezultati. Uvek među poslednjima predam rad. Glupo mi je da predam među prvima, a i može da se desi da pogrešim. Ako predam među poslednjima onda znam da sam iskoristio sve trenutke – naglasio je Dušan Beguš, učenik sedmog razreda OŠ „Nikolaj Velimirović“, koji je osvojio prvo mesto i to sa maksimalnih sto poena.
Ni za njegovog vršnjaka Andreja Šestića, učenika VII4 OŠ „Majur“ iz Majura, takmičenje nije predstavljalo neki veći napor.
- Bilo je i teških i lakih zadataka. Upravo takvi da se malo pomučimo, trudimo i borimo da ih rešimo. Sa pripremama sam počeo praktično od sredine školske godine, a intenzivno dve sedmice pred takmičenje – izjavio je Andrej koji je sa osvojenih devedeset četiri poena zauzeo prvo mesto.
Okupljenima u Gradskoj kući obratili su se i Goran Stojićević, pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje i Bojana Mladenović, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa