27. april 2017.27. apr 2017.
KRIVINA U OGLEDALU

Nema te na Pinku, Vučiću

Nepojavljivanje Aleksandra Vučića na televiziji Pink u noći kada su održani lokalni izbori u jednom gradu i četiri opštine, izazvalo je veliko komešanje među društvom koje se okuplja kod kokičara ispred Pošte.
Navikli ljudi da im se posle bilo kakvog glasanja, pa makar i onog na kojem je svoje biračko pravo ostvarilo 1.030 birača, a ON osvojio 76 odsto, jednostavno obrati.
- Da se nije slučajno razboleo – zapitao se Pera dok je grickao sveže kokice.
- Ne, taj se nikada ne razboljeva, poput i svih ostalih političara – odgovori mu Žile.
- Pa, zašto ga onda nema na Pinku? Onomad je skakao od sreće što je osvojio 792 glasa, a sada ga nema. Ni u nedelju uveče, ni u ponedeljak ceo dan – još jednom se zapita Pera.
- Nema ga. Poslao juče onog nejakog Aleksandra Martinovića da saopšti rezultate, koji nisu baš bili dobri po NjEGA – reče Pera.
Žile nije mogao da veruje, opijen slanim kokicama, ali i uverenjem da je na minulim predsedničkim izborima Aleksandar dobio ihahaj glasova – 55,08 odsto.
- Nisu ti Žile, lokalni i predsednički izbori isti. To najbolje znaju Pajić i družina. Vučić dobije uvek više glasova od njih ovde u Šapcu. Bačena je na njih, izgleda neka politička kletva i nikako da se oporave od onih milimetara i minuta – spomenu onako Pera.
A, onda mu natenane lepo ispriča da su Vučićevi u Odžacima dobili 55 odsto, u Vrbasu i Kovinu manje od 50, a u Kosjeriću i Zaječaru svega oko 30 odsto.
- Znači kletva je bačena i na Zaječar i Kosjerić. Ako, neka se malo preznojava. Ali, nije valjda zbog toga odustao da se pojavi na Pinku i onako ozaren nam saopšti da su pobedili tamo gde su pobedili. Pa, pobedio je, osvojio mnogo glasova, stvarno ne razumem da se zbog toga nije nacrtao na malim ekranima – doda Žile.
- Ne znam za tebe, a meni baš nije nedostajao. I ON, i oni NjEGOVI okolo, i ono ozareno lice i podignuta ruka visoko u vazduhu. Ne voli čovek da dobije manje od 50 odsto i to ti je to. Nema petlju da saopšti da se negde okliznuo – nastavi Pera.
- Znaš šta, stari druže moj, neka se navikava, počelo je – napomenu Žile i nastavi da gricka kokice koje su mu sve slanije kako se približava dnu kese.
- Vala da znaš, u pravu si – zaključi Pera.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa