27. april 2017.27. apr 2017.
APRILSKI SUSRETI
ČETVRTA LIKOVNA KOLONIJA U SREDNjOJ POLjOPRIVREDNOJ

APRILSKI SUSRETI

Proteklog vikenda, u ambijentalnoj celini šabačke Srednje poljoprivredne škole, u saradnji sa Udruženjem likovnih stvaralaca Šapca, organizovani su četvrti “Aprilski susreti”. Reč je o likovoj koloniji u okviru koje je, ove godine, učešće uzelo pet autora, članova ULSŠ: Kristina Ćavar, Jelena Inđić, Marija Simić, Dunja Gligorić i Milan Đukić Đuka, kao i tri učenika Škole primenjenih umetnosti iz Šapca.
Učesnici Susreta, svoju kreativnost su izrazili različitim slikarskim tehnikama, te je po okončanju kolonije fond umetničkih radova Poljoprivredne škole postao bogatiji za nova ostvarenja.
-Iako smo škola iz čijih klupa izlaze mladi stručnjaci koji se školuju za zanimanja iz oblasti poljoprivrede, u toku njihovog obrazovanja ne zanemarujemo ni sadržaje i aktivnosti kojima mogu da istraže svoje skrivene talente, prošre obrazovne vidike. Koliko smo u tome uspešni govore nagrade koje su godinama unazad naši učenici osvajali iz oblasti dramskog, likovnog ili literarnog stvaralaštva kao članovi neke od brojnih sekcija ili pojedinci. Od izuzetnog značaja na ovom polju je i saradnja sa kulturnim institucijama i umetničkim udruženjima. Posebnu saradnju imamo sa Udruženjem likovnih stvaralaca Šapca, sa kojima već četiri godine, krajem aprila organizujemo likovnu koloniju i time obogaćujemo naš likovni umetnički fond - istakao je Predrag Savić, direktor Srednje poljoprivredne škole sa Domom učenika.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa