27. april 2017.27. apr 2017.
NAJVEĆI SVETSKI BRENDOVI NA JEDNOM MESTU
IZLOŽBA I TESTIRANjE TERETNjAKA U CENTRU “NAVAK“

NAJVEĆI SVETSKI BRENDOVI NA JEDNOM MESTU

„Glas Podrinja“, zahvaljujući Auto-centru „Petrović“, generalnom zastupniku i ovlašćenom serviseru Folksvagena, imao priliku da prisustvuje drugom Shell Transport Open Days u NAVAK i testira neke od najatraktivnijih modela
Drugi Shell Transport Open Days održani su od četvrtka do subote u Nacionalnoj vozačkoj akademiji (NAVAK). Prezentaciju kamiona i dostavnih vozila organizuje Shell, uz posredstvo svog distributera za Srbiju, novosadske kompanije Orbico. Ovo je bila prilika da svi koji nešto znače na srpskom tržištu privrednih vozila potencijalne kupce upoznaju sa svojom ponudom. Manifestacija nije bila otvorenog tipa, nego se moglo ući samo uz pozivnicu nekog od izlagača. „Glas Podrinja“ je, zahvaljujući Auto-centru „Petrović“, generalnom zastupniku i ovlašćenom serviseru Folksvagena, imao priliku da testira neke od najatraktivnijih modela.
Auto-centar „Petrović“ predstavio se sa Folksvagen vozilima, Amarokom i Krafterom. Za probnu vožnju Amaroka vladalo je ubedljivo najveće intereovanje na stazi. Novi, restilizovani model ovog pikapa predstavljen je pre nekoliko meseci u Hanoveru. Osim osveženog izgleda poseduje i novi trolitarski V6 dizel-motor sa tri nivoa snage. Drugi novitet je osmostepeni automatski menjač. Zahvaljujući većoj zapremini i snazi motora, umesto dosadašnje 3,2 tone, novi Amarok može da ponese teret od maksimalnih 3,5 tona.
„Glas Podrinja“ ga je testirao na off-road poligonu, gde se pokazao kao izuzetno stabilan i pouzdan u savladavanju svih prepreka.
Nova generacija Folksvagenovog Kraftera, umesto sa Mercedesom, rađena je sa MAN. Zavisno od modela, rade se tri različite dužine vozila, kao i tri visine krova kod zatvorenih verzija, tako da konfiguracija vozila može biti prilagođena potrebama kupca. Menjač može biti ručni ili automatski, a kupac može da izabere i da li želi pogon napred, nazad ili na svim točkovima.
Mercedesova B klasa potvrdila je imidž jednog od najluksuznijih venova. Model V250 u kombinovanoj vožnji troši tek nešto više od 7 litara na 100 kilometara. Do 100 na sat ubrzava za manje od 10 sekundi i razvija brzinu od preko 200 kilometara na čas.
Kada je reč o kamionima najpoznatiji svetski proizvođač Skanija predstavila se sa dva modela S410 i R450. Posle 10 godina razvoja, prošle godine je premijeru imao S410, a na naše tržište je stigao početkom ove godine. Ovaj model ima jednu od najbolje opremljenih kabina, a i bezbednost mu je podignuta na viši nivo. Šestocilindarski motor od 12,7 litara nudi 410 konjskih snaga.
Kada se radio o modelu R450, iako je u pitanju obnovljena kabina, čitava R serija je prošla tolika unapređenja da se zapravo može govoriti o novom kamionu. Sa kabine je uklonjeno sve što pruža otpor vazduhu. Skanijini kamioni nove generacije su prvi teretnjaci opremljeni vazdušnom zavesom koja štiti vozača u slučaju prevrtanja kamiona na bok.
Mercedesov Aktros 1845 pokazao se kao jedan od najkonkurentnijih i najštedljivijih tegljača u dugolinijskom transportu tereta. Idealan je za međunarodni prevoz robe. Mogućnost prevoza robe je oko 20 tona, a međuosovinsko rastojanje 3,7 metara.
Na Shell Transport Open Days predstavili su se i Iveko, DAF, Fiat, Ford, Opel, Isuzu, Tojota i Nisan. Uprkos lošem vremenu posećenost je bila veoma dobra.
Iako događaj nije prodajnog karaktera, dobra je prilika za upoznavanje izlagača sa potencijalnim kupcima, koji imaju priliku da uporede vozila i odaberu najbolje za svoje potrebe. Rast prodaje kamiona predstavlja jedan od prvih znakova oporavka privrede jedne zemlje. Zastupnici proizvođača kamiona kažu da se od prošle godine osetilo poboljšanje. Pojedine firme kupile su i do 10 najskupljih modela kamiona. Međutim, pred izbore je ponovo došlo do zastoja koji još traje.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa