27. april 2017.27. apr 2017.
FOTO: ILIJA ĐURAŠINOVIĆ (FB)

FOTO: ILIJA ĐURAŠINOVIĆ (FB)

TRADICIONALNI STONOTENISKI TURNIR

PARAOLIMPIJCI UŽIVO

Nekome je poznato, nekome ne, ali Šabac je jedan od najznačajnijih gradova u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom. Već 14 godina, uvek u aprilu, jedan turnir Prvenstva dođe i u naš grad
Ovog proleća nastupilo je više od 60 igrača iz 13 klubova Srbije, a posetioci su imali čast da vide i osvajače paraolimpijskih medalja, našeg sugrađanina Mitra Palikuću i Nadu Matić. Oboje su nastupali za svoj klub, najuspešniji kod nas, novosadski “Spin” i odneli ubedljive pobede u sedećim (1-5) kategorijama. U stojećim disciplinama, titule u sali Gimnazije odneli su Lazar Andrašić (Spin) i predstavnik prestoničkog kluba Dragan Vujišić. Klub domaćin “Mačva” ni na ovom turniru nije ostao bez odličja. Niz uspeha nastavio je Nemanja Birmančević (stojeća, 6-7 kategorija), osvojivši bronzanu medalju. Kao i uvek, turnir je pratio selektor Zlatko Kesler.
- Jedino je Borislava Perić Ranković odsutna, svi ostali najbolji stonoteniseri su bili tu i mislim da smo gledali dobar turnir. Uspeh u Riju podigao je očekivanja na velikim takmičenjima, ali mislim da u Srbiji raspolažemo i kvantitetom i kvalitetom dovoljnim da odgovori adekvatno – ističe Kesler.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa