4. maj 2017.4. maj 2017.
ZA LAKŠE FUNKCIONISANjE PRIVREDE
ODRŽANA 9. SEDNICA PRIVREDNOG SAVETA GRADA ŠAPCA

ZA LAKŠE FUNKCIONISANjE PRIVREDE

Na Dnevnom redu 9. Sednice Privrednog saveta grada Šapca, održane prošlog petka u Gradskoj kući, našlo se pet tačaka. Posle usvajanja Zapisnika sa prethodne sednice Snežana Đokić, v.d. direktora JKP „Stari grad“ izvestila je prisutne o novoj metodologiji obračuna iznošenja smeća za pravna lica. Povodom toga gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je da im je želja da prate moderne tokove tako da će Javno-komunalno preduzeće „Stari grad“ da promeni način na koji naplaćuje svoje usluge pravnim licima.
- To je dodatni podsticaj za našu privredu. Izjednačiće se cena usluge prema fizičkim i pravnim licima, a da to uopšte ne naškodi fizičkim licima. To znači da će firme sada imati drugačiju cenu koja je fer cena i pravedna, a da će svako platiti onoliko smeća koliko proizvede – istakao je gradonačelnik.
Akcenat je stavljen i na četvrtu tačku koja je za temu imala obaveznu članarinu u Privrednoj komori Srbije. Stav Privrednog saveta grada Šapca je da je ta odluka neustavna i da joj se treba suprotstaviti.
- Mi ćemo uputiti dopis Privrednoj komori i nadležnim ministarstvima da se ta odluka preispita. Međutim, ja sam otišao korak dalje. Predložio sam članovima Privrednog saveta da se napravi u okviru Privredne komore jedna posebna Ugovorna komora što zakon dozvoljava u koju će ući sto privrednika sa teritorije Šapca. Onda će oni plaćati nižu članarinu, a time poboljšati uslove i način na koji komuniciraju. Takođe, to će staviti u poseban položaj privrednike iz našeg grada jer će moći na jedan organizovan način da izlažu svoje ideje i predlažu i nadležnim ministarstvima i Privrednoj komori kako i na koji način oni žele da funkcionišu. Mislim da smo imali jedan kvalitetan sastanak i da smo doneli niz kvalitetnih zaključaka koji treba da omoguće da privreda funkcioniše i posluje lakše i da na taj način privreda i zaposleni u privredi zarade više – zaključio je gradonačelnik.
O. G.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa