4. maj 2017.4. maj 2017.
Navike koje su jako loše za vaše srce

Promenom ponašanja produžite život

Nije samo višak kilograma opasan za zdravlje vašeg srca, saznajte koje su to navike koje vam mogu naštetiti.
Gledanje televizije
Sedenje satima povećava rizik od srčanog udara čak i ako redovno vežbate.
Neprijateljstvo i depresija
Pod sresom ste, u svađi ili depresivni? I to može ostaviti traga na zdravlju vašeg srca. Važno je znati izbaciti negativne emocije iz sebe i imati osobu s kojom možete popričati.
Ignorišete hrkanje
Hrkanje može biti simptom nečeg mnogo ozbiljnijeg, sindroma apneje u spavanju koja povećava rizik od srčanog udara. Ako hrčete i često se budite umorni najbolje da se obratite doktoru za savet.
Ne koristite konac za zube
Iako je pravi razlog nepoznat, postoji jaka veza između bolesti desni i srčanih bolesti. Stoga prihvatite se konca za zube da vam desni ostanu zdrave kao i srce.
Povlačenje u sebe
Iako svima ponekad treba vremena da se maknu od svega važno je održavati kontakte sa ljudima koji su vam dragi. Ljudi koji imaju bolje odnose sa porodicom i prijateljima žive duže i zdravije.
Previše alkohola
Mala količina alkohola je dobra za vaše srce, ali preterano uživanje alkohola je povezano sa visokim krvnim pritiskom i srčanim udarom. Koja je mera? Najviše dva pića dnevno za muškarca te jedno za ženu.
Pušenje
Pušenje je totalna katastrofa za vaše srce, tvrde stručnjaci. Pušenje podstiče stvaranje krvnih ugrušaka koji mogu blokirati protok krvi u srce te doprinosi stvaranju plakova u arterijama.
Izbegavanje voća i povrća
Najbolja ishrana za vaše srce je ona koja je bazirana na voću i povrću.
Uživanje u soli
Što više jedete soli to vaš krvni pritisak više raste. Nemojte jesti pakovanu brzu hranu i čitajte dobro etikete na hrani.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa