4. maj 2017.4. maj 2017.
NEGDE SU REFORME VEĆ ZAVRŠENE
MINISTAR PROSVETE U POSETI OPŠTINI KOCELjEVA

NEGDE SU REFORME VEĆ ZAVRŠENE

Šarčević je izrazio zadovoljstvo kako zbog uslova u ovim obrazovno-vaspitnim ustanovama tako i zbog rukovođenja
U toku prošle godine na teritoriji opštine Koceljeva u renoviranje školskih objekata država je uložila više od 50 miliona dinara. Tim povodom je prošle nedelje gost ove opštine bio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević koji je najpre obišao osnovnu školu u Donjem Crniljevu koju pohađa oko sto osnovaca iz ovog ali i iz okolnih sela Gradojević, Galović i Ćukovine. Potom se družio sa mališanima u PU “Poletarac” koja je prošle godine zvanično ocenjena najvišom ocenom i u kojoj organizovani kombi-prevoz dece od kuće do vrtića i nazad postoji već 35 godina. Na kraju ministar je posetio đake i zaposlene u Srednjoj školi u Koceljevi. Ovu obrazovnu ustanovu, obnovljenu tokom prošle godine, pohađa 425 učenika u 18 odeljenja.
Šarčević je izrazio zadovoljstvo kako zbog uslova u ovim obrazovno-vaspitnim ustanovama tako i zbog rukovođenja.
–Obišli smo jednu osnovnu, jednu srednju školu i predškolsku ustanovu. Ono što sam znao i pre dolaska jeste da su te zgrade dobro sređene. Ono što nisam znao je da su pedagoški rukovođene kvalitetno, da su to izuzetno posvećeni ljudi i da se zaista ne zna gde sam bio prijatnije iznenađen, odnosom pre svega direktora i nastavnika prema školskom prostoru, prema razvoju. Posebno bih istakao kvalitet predškolske ustanove koja je najvišom ocenom i ocenjena, tako da sa te strane vidimo da je reforma negde već završena. Mislim da sam danas, kao u retko kojoj opštini, imao priliku da u svim ustanovama vidim da su brižljivo vođene i čuvane i o tome lokalna samouprava izuzetno vodi računa. Rekao bih da je to odličan primer dobre saradnje na nivou ustanova i lokalne samouprave i resorno Ministarstvo ima potrebu da učestvuje u onim stvarima koje su oni aplicirali za neke projekte i trudićemo se da izađemo u susret u što kraćem roku - izjavio je ministar prosvete.
Predsednik opštine Dušan Ilinčić podsetio je da su na području Koceljeve rekonstruisane tri osnovne škole, u Donjem Crniljevu, Svileuvi i u samom sedištu opštine u kojoj je, pored osnovne, obnovljena i srednja škola.
–Ukupno je uloženo preko 53 miliona dinara. Škole su u potpunosti rekonstruisane od poda do plafona, od stolarije, izolacije i svih drugih neophodnih stvari. Sada ove zgrade izgledaju fenomenalno na dobrobit đaka ali i na zadovoljstvo svih nastavnika, profesora i učitelja koji u njima rade - rekao je Ilinčić.
V. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa