11. maj 2017.11. maj 2017.
SAVRŠENI TIM
U GRADSKOJ KUĆI ORGANIZOVAN PRIJEM ZA ZAPOSLENE U
PREDŠKOLSKOJ USTANOVI „NAŠE DETE“

SAVRŠENI TIM

Ustanova na koju je Grad ponosan i za čije funkcionisanje izdvaja 15 odsto budžeta. Uspeh u radu zagarantovan dobrim međuljudskim odnosima u kolektivu
Povodom sto trideset godina postojanja predškolstva u Šapcu predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić prošlog petka u Gradskoj kući organizovao je prijem za zaposlene u Predškolskoj ustanovi „Naše dete“. Izrazivši zahvalnost na brizi i vaspitanju dece Pajić je istakao da je šabačka Predškolska ustanova „reper za sve ostale u našoj zemlji“.
- Vaspitači nisu samo ljudi koji čuvaju našu decu. Važnije od toga je njihov rad na socijalizaciji mališana, usvajanje novih veština i znanja, jer se u prkasi pokazalo da deca koja prođu predškolski period postižu kasnije bolje rezultate kao učenici. Celokupan kolektiv jako dobro funkcioniše kao jedan savršen tim bez čega ne bi bilo i cele Predškolske ustanove na koju je grad Šabac jako ponosan. Da grad Šabac vodi računa o Predškolskoj ustanovi govori i podatak da se petnaest odsto gradskog budžeta izdvaja na predškolstvo u našem gradu. Zahvaljujući tome, zahvaljujući njihovoj saradnji, mi nemamo više listi čekanja za decu. Zahvaljujemo se svim vaspitačima u ime svih onih koji su išli u Predškolsku ustanovu, koji danas idu i koji će ići. Mi treba da gajimo ovu ustanovu, da zajedno sarađujemo i da zajedno napredujemo – izjavio je Pajić.
Predstavivši kolektiv direktorka Predškolske ustanove „Naše dete“ Sandra Mićić, zahvalila se na prijemu i lepim rečima istakavši da im je obavaveza samim tim veća kako bi opravdali poverenje i činjenicu da su na pravom putu ne samo da očuva nego i unapredi predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Šapcu.
- Nismo pričali o vaspitno-obrazovnom radu nego smo predsedniku predstavili kolektiv, kako funkcioniše i na koji način jedna služba sama po sebi ne može da nosi Predškolsku ustanovu. Predstavili smo sve službe koje su uključene davši do znanja da ako jedan sistem ne radi cela Predškolska ustanova ima problem. Ono čime Predškolska ustanova trenutno može da se pohvali kada su u pitanju zaposleni jesu dobri međuljudski odnosi koji su inače jedan od najznačajnijih faktora u ustanovi. Bez njih svakako ne bi bilo ovakvih rezultata – naglasila je direktorka.
U pretežno ženskom kolektivu zaposleno je i više muških vaspitača. Jedan od njih, Vladimir Obrenović, koji već sedamnaest godina radi u Predškolskoj ustanovi, istakao je da su za vaspitanje dece zaslužni „uglavnom kao autoritativne ličnosti.“
- Uglavnom radimo sa predškolskim uzrastom koji je jako bitan. Iz škola u koje deca odlaze dobijamo pozitivne povratne informacije u vidu pohvala i zasluga za ono što deca postižu. Samim tim to je veliki podsticaj da nastavimo dalje sa radom i trudom da bi se ta deca što bolje i što lepše osećala kod nas i pripremila za polazak u školu – poručio je Vladimir Obrenović, vaspitač u Vrtiću „Pčelica“.
Predškolska ustanova „Naše dete“ ima osamnaest vrtića u gradu i trideset osam grupa na seoskom području. Prošle godine otvorena su tri nova vrtića i na taj način povećan je kapacitet za dvesta dvadeset mališana što je istovremeno dovelo i do ukidanja liste čekanja.
DOMAĆINI
KOLONIJE DEČJEG
PRIJATELjSTVA
U godini jubileja Predškolska ustanova „Naše dete“ organizovala je niz aktivnosti. Krajem maja očekuju ih „Pozorišne igrarije“, a biće i domaćini Kolonije dečjeg prijateljstva.
- Kada je u pitanju Kolonija dečjeg prijateljstva doći će nam mališani iz regiona. Trajaće sedam dana tako da smo osmislili jako kreativne i lepe radionice za decu kako bi im boravak u našem gradu bio što prijatniji. Takođe, upoznaćemo ih sa našim gradom i okolinom – rekla je direktorka PU „Naše dete“ Sandra Mićić.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa