11. maj 2017.11. maj 2017.
PREDSTAVLjANjE I U NOĆI MUZEJA
POČELO PRIJAVLjIVANjE ZA OVOGODIŠNjI CERSKI MARŠ

PREDSTAVLjANjE I U NOĆI MUZEJA

Prijave za ovogodišnji, osmi, Cerski marš počele su od 1. maja. Marš će biti održan 20. avgusta, a novina je što će se ove godine Udruženje građana “Cerski marš“ predstaviti i na Noći muzeja. Organizatori se nadaju da će prvi put broj učesnika premašiti cifru od 2.000.
-Ovaj marš posvećen je Živojinu Mišiću, najvećem vojskovođi u istoriji moderne Srbije. Želimo da sve što je on učinio i govorio približimo novim generacijama. Ponovo planiramo da održimo niz tribina. Jednu smo već imali i bila je posvećena herojima našeg doba, junacima sa Košara. Na narednima će teme biti Gvozdeni puk, Živojin Mišić i o vojnicima koji su stradali u Dobrovoljačkoj u Sarajevu. Cilj je da pokažemo da heroji nisu samo istorijske ličnosti, nego da ih ima i u naše vreme, istakao je Božidar Katić, predsednik UG “Cerski marš“.
Multimedijalna prezentacija svega što je Udruženje do sada radilo održaće se u Noći muzeja, 20. maja u pešačkoj zoni, ispred prostorija Udruženja. Posetioci će moći da pogledaju fotografije sa prethodnih sedam marševa, kao i iz same Cerske bitke i Prvog svetskog rata.
Katić najavljuje da će se prvi put Udruženje otvoriti za prijem novih članova. Za to postoji i želja ljudi da se uključe u njihov rad, ali i njihova potreba za većim brojem članova.
Organizatori i ove godine apeluju da se svi koji žele da učestvuju na Maršu prijave na vreme da bi znali koliko treba da obezbede vode, hrane i prevoznih sredstava za povratak. Prijavljivanje se obavlja na broj telefona 065/437-49-21 i preko Fejsbuk profila Branislav Jovanović Cerski marš.
Generalni pokrovitelji manifestacije su Grad Šabac i TOŠ, a pomoći će i Ministarstvo odbrane, Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić”, PU “Naše dete”.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa