Info

11. maj 2017.11. maj 2017.
NOVI MAČVANSKI PRIVREDNI TOKOVI

Fudbalska lopta menja krunač

Promenom vlasništva hala nekadašnjeg metalskog „Društvenog preduzeća 1. maj“ u Bogatiću postaje fudbalsko igralište
Pre više od skoro pola veka poznati mačvanski majstor Aleksandar Ćosić iz Banovog Polja uspeo je da konstruiše prvi krunač u tadašnjem metalskom „Društvenom preduzeću 1. maj“ u Bogatiću. To je, tvrde stariji nekadašnji radnici ovog renomiranog mačvanskog radnog kolektiva, tada ocenjeno kao senzacionalno delo. Nije zabeleženo koliko primeraka krunača je kasnije proizvedeno i prodato u “1. maju”. Osim toga asortiman proizvodnje ovog uglednog kolektiva koji je zapošljavao 100 radnika, bio je mnogo širi.
- “Društveno preduzeće 1. maj” je počelo kao mašinska radionica. Servisirani su tu traktori IMT i prodavani. Bili smo izmeđuostalog njihovi ekskluzivni zastupnici. Izgradnjom i preseljajem u nov prostor (dve hale) proizvođeni su različiti metalski proizvodi, priseća se Veselin Davidović, bivši direktor poljoprivrednog kombinata “Mačvanin” u čijem sastavu je između ostalih bio i “1. maj”.
Današnji vlasnik “1. maja” Ljubiša Todić koji je i vlasnik preduzeća DOO Dama kompani investirao je oko 10 miliona dinara u rekonstrukciju pomenute hale koju namerava da uredi za sportske aktivnosti, pre svega fudbal. Kad smo nedavno posetili ovo postrojenje nekadašnjeg “1. maja”, radnici su završavali krečenje zidova, a u najskorije vreme na besprekorno ravan pod biće postavljena veštačka trava.
- Ubeđen sam da će ovo biti najlepša sala za sportske aktivnosti u okolini. Obezbedili smo i toplotne pumpe za grejanje u zimskom periodu. Nastojimo da stvorimo što bolje uslove i nadam se da će to privući pažnju brojnih poklonika sporta, posebno fudbalskih ekipa koje ovde mogu obaviti pripreme, kaže Ljubiša Todić.
Njegov plan je da budući “Sportski centar” uskoro proradi, a zamislio je i brojne druge sadržaje koji bi ulepšali provod budućih korisnika.
Todić naglašava da je veliki zaljubljenik u Bogatić kome po njegovim rečima mnogo toga nedostaje. On se bavi ugostiteljstvom, uslugama i trgovinom, a u samom centru varošice namerava da izgradi dečje obdanište i igraonicu. Trenutno zapošljava 20 radnika, a proširenjem delatnosti zaposliće nove.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa