11. maj 2017.11. maj 2017.
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DRUGIMA DAMO
HU „ANA“ ORGANIZOVALO HUMANITARNO-PRODAJNU
IZLOŽBU ZA TEŠKO OBOLELU ANU POPOVIĆ

NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DRUGIMA DAMO

Zastanite u sekundi, pogledajte malo oko sebe. Siguran sam da negde u svakom momentu možete da pomognete bilo da nekoga poznajete ili ne. Naše je samo ono što drugima damo
Zajedničkim snagama Humanitarno udrženje „ANA“ iz Drenovca, Društvo srpsko-ruskog prijateljstva „Vladimir Putin“ i Šabačko pozorište organizovali su prošle srede, 3. maja, humanitarno-prodajnu izložbu u Galeriji „Vladislav Lalicki“.
- Čast mi je što su Šabačko pozorište i njegova galerija „Vladislav Lalicki“ mogli da budu domaćini ove plemenite i humane akcije koja je sprovedena da se pomogne našoj sugrađanki Ani Popović. Prvi sam kupio sliku, i to sliku koja predstavlja početak dana, koja je sva u treptajima, puna energije koja nagoveštava jedan uzbudljivi i buran dan – rekao je direktor Šabačkog pozorišta Zoran Karajić.
Svoj doprinos, kupovinom slike, dao je i Veran Adamović, član HU „ANA“.
- Zastanite u sekundi, pogledajte malo oko sebe. Siguran sam da negde u svakom momentu možete da pomognete bilo da nekoga poznajete ili ne. Naše je samo ono što drugima damo – poručio je Adamović.
Zadovoljstvo što može da pomogne izrazio je i predsednik Društva srpsko-ruskog prijateljstva „Vladimir Putin“ Slobodan Nikolić.
- U galeriji „Vladislav Lalicki“ izloženo je dvadeset pet slika koje su nastale u leto 2016. godine na koloniji „Srbija očima ruskih slikara“ koji organizuje grad Šabac i Društvo srpsko-ruskog prijateljstva „Vladimir Putin“. Svake godine najveći deo tih slika ide u humanitarne svrhe. Ovog puta, kao i prošle godine, HU „ANA“ i mi se nadamo da će po povoljnim cenama biti prodate i da ćemo na taj način pomoći, bar malim delom, u Aninom lečenju – istakao je Nikolić.
Predsednica Humanitarnog udruženja „ANA“ Vesna Milekić zahvalila se svima koji su omogućili realizaciju ove izložbe.
- Ovom prilikom želela bih da se zahvalim Društvu srpsko-ruskog prijateljstva „Vladimir Putin“ koje je posredovalo da dobijemo ove slike i izložimo ih. Zahvalila bih se i Gradskoj upravi grada Šapca koja je slike donirala našem Udruženju u ovu plemenitu svrhu. Želela bih posebnu zahvalnost da izrazim i upravi Šabačkog pozorišta koja nam je ustupila ovaj divni ambijent. Hvala svima što su bili karika u ovoj divnoj želji i nameri mog Udruženja da pomognemo našoj sugrađanki da se izbori sa teškom bolešću – poručila je Vesna Milekić.
Dvodnevnu izložbu otvorili su svojim muzičkim nastupom učenici odeljenja III1 OŠ „Nata Jeličić“ sa učiteljem Veskom Isailovićem doprinevši atmosferi u kojoj je plemenitost imala glavnu reč.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa