18. maj 2017.18. maj 2017.
IZLOŽBA KARIKATURA
u KULTURNOM CENTRU

Poput Sizifa

U velikoj sali Kulturnog centra, postavljena je izložba karikatura “Sizif u borbi za očuvanje srpskog jezika i ćirilice”. Na ilustrativan i šarmantan način, đakon Bojan Jokanović predočava pravopisna pravila.
- Ovaj projekat sam pokrenuo pre dve godine. Hteo sam dam vaspitno-obrazovnu ulogu jednoj mitološkoj ličnosti koja je poznata po personifikaciji uzaludnog truda. Moj kolega je duhovito nazvao ovu izložbu – Slikovnica za nepismene. Uradio sam ćirilične karikature zato što je posebno nezavidan položaj ćirilice kod nas, istakao je autor.
Program Jezičke kulture u Kulturnom centru, protekle tri godine pratili su studenti i učenici srednjih škola. Jokanovićeva izložba karikatura otvorena je i za osnovce. U utorak, na dan otvaranja postavke, došli su učenici četvrtog razreda OŠ “Nikolaj Velimirović”.
- Izuzetno mi je drago što će ove godine naši gosti biti i učenici iz osnovnih škola. Odlučili smo da poklonimo školama svih šesnaest panoa sa po dva pravopisna pravila zato što na vizuelni način deca lako mogu da zapamte pravopisna pravila, naglasila je mr Katarina Janković Popović.
Izložba je otvorena do 22. maja.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa