18. maj 2017.18. maj 2017.
U NEDELjI CRVENOG KRSTA U KOCELjEVI ODRŽAN KVIZ ZNANjA

ŠTA ZNAŠ O CRVENOM KRSTU?

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta i Svetskog dana porodice u ponedeljak je u Domu kulture u Koceljevi održano prvo finalno takmičenje kviza “Šta znaš o Crvenom krstu i dobrovoljnom davalaštvu?”.
U takmičenju je učestvovalo šest ekipa, učenici četvrtog razreda osnovnih škola iz Koceljeve, Draginja, Kamenice i Svileuve. Treće mesto pripalo je ekipi “Sveznalice” iz Svileuve koju su predstavljali Igor i Nikola Ristivojčević, Tamara Nešovanović i Maja Ranisavljević. Drugoplasirani su bili “Kenguri” iz Draginja za koje su nastupili Darko Marković, Nemanja Bajić, Lidija Vasić i Anastasija Janković. Najbolji su bili koceljevački “Mozgići” Nikola Milošević, Nina Simonović, Andrija Pavlović i Aleksa Bošković, koji su zasluženo osvojili prvo mesto.
Osim takmičarskog dela u programu su učestvovali najbolje plasirani recitatori mlađeg i starijeg uzrasta kao i hor osnovne škole “Lira”.
Organizatori su bili izuzetno zadovoljni prikazanim znanjem osnovaca i, kako kažu, ovo je sigurno jedan od najboljih načina da se mladima približi rad Crvenog krsta kako bi i oni, kada za to dođe vreme, iskazali svoju humanost kroz dobrovoljno davalaštvo i pomoć ugroženima.
V. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa