18. maj 2017.18. maj 2017.
PRIVATNA INICIJATIVA U RAZVOJU TURIZMA NA DRINI

PROŠIRUJE LETNjE PERSPEKTIVE

Razvoj turizma na obali Drine kod Crne Bare, započet osamdesetih godina prošlog veka zapao je u ćorsokak. Motel “Mačvanska kuća” na prostoru Vasinog šiba projektovan kao centar turizma ovog dela Mačve, okapao je i sklon rušenju. Na sebi svojstven način živi pravo malo vikend naselje nastalo na ovim prostorima kao deo zamišljenog turističkog centra.
Drina je i dalje tu. Unaokolo mnogo zelenila. Vazduh čist. Mnogo mesta za ulov ribe, a teški kamioni i dalje krstare pohabanim putevima, dižući veliku buku i prašinu dok odatle odnose kvalitetan šljunak i pesak. Oni i najviše remete uobičajenu turističku idilu ovog dela obale plahovite reke. Zbog toga se najviše bune i protestuju vikendaši i stanovnici obližnje Crne Bare.
- Moja želja je da proširim stari turistički objekat, izgrađen još 1988. godine i upotpunim ga novim sadržajima. Sopstvenim snagama proširili smo deo prostora sa velikom terasom i nesvakidašnjim pogledom na reku, koja je u neposrednoj blizini. Plan je da isti prilagodim kako bi radio i zimi. Služili bi pored raznovrsnog pića gotovo isključivo riblje specijalitete. Ovde godinama kampuju izviđači iz Beograda, nedavno smo imali goste Međunarodne kajakaške družine “Admiral Kuk”. Ima dosta zainteresovanih ljudi iz naše opštine, ljubitelja prirode i čistog vazduha koga ovde ima u izobilju, kaže Milan Davidović ekonomista iz Bogatića čiji su otac Vladimir i majka Milena veliki zaljubljenici Drine, pogotovo posle penzionisanja u Domu zdravlja Bogatić.
Milan planira da u obližnjoj šumi postavi nove sadržaje za decu i uredi prostor ispred objekta u izgradnji na obali nemirne reke. Potencijalnim gostima ponudio bi i smeštajne mogućnosti, kod prijatelja u obližnjim vikendicama zainteresovanim za ovaj vid saradnje.
Sve ovo za sada radi samoinicijativno ulaganjem sopstvenih sredstava, a nada se da će u tome dobiti i pomoć šire zajednice.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa