25. maj 2017.25. maj 2017.
UČENICE I3 OŠ „NIKOLAJ VELIMIROVIĆ“ NA FESTIVALU „KREATIVNA ČAROLIJA“

Radost pevanja

Posle nedavno osvojenog prvog i drugog mesta na Malim olimpijskim igrama učenici odeljenja I3 OŠ „Nikolaj Velimirović“ imaju još jedan razlog za slavlje. Naime, u petak 26. maja četiri drugarice iz odeljenja nastupiće na finalnoj večeri 13. Međunarodnog festivala „Kreativna čarolija“ koji je ove godine raspisan na temu „Voda, voda“.
- Prijavili smo se na konkurs u kategoriji muzičkog stvaralaštva. Zamolili smo Sonju Živković, prof. Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“, da nam napiše pesmu. Ona je pronašla tekst pesme pesnikinje za decu, inače učiteljice iz Mačkata, Ljiljane Andrić i obradila ga radi lakšeg pevanja. Takođe je uradila i muziku. Odabrali smo Nikolinu Lazić, koja je vokal, Milicu Jeremić, Anđeliju Jovanović i Sofiju Mijatović, da nas predstavljaju. Iako smo imali više grupa dece koja su dorasla zadatku odabrali smo ih zbog odličnog slaganja boje njihovih glasova – rekla je učiteljica Suzana Mijušković.
Posle vrednog vežbanja snimili su demo-snimak i poslali ga na konkurs.
- Nismo se nešto preterano nadali da ćemo proći dalje jer je u pitanju međunarodni konkurs na kome učestvuju deca iz Bugarske, iz naših dopisnih škola iz Nemačke, Švajcarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije. Međutim, na opšte zadovoljstvo, plasirali smo se među šest kompozicija od prvog do četvrtog razreda. U žiriju su bile Leontina Vukomanović, vođa Dečjeg hora „Čarolija“, i Biljana Brun. Rečeno nam je da je naša kompozicija ocenjena najvišom ocenom ali da smo imali najamaterskiji snimak. Mi smo ga snimili uz pomoć jednog našeg bivšeg roditelja za razliku od drugih koji su to snimali u profesionalnim studijima – dodala je učiteljica Suzana.
Pohvala i zahvalnica već su obezbeđene, ali svi se nadaju da će pristići nagrada i to ona najsjajnija, pobednička.
O. G.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa