ШАБАЧКИ ИГРАЧИ АМ. ФУДБАЛА У ПОЛУФИНАЛУ

СВЕ ЈЕ БЛИЖА

У низу великих остварења шабачког спорта, шабачке „ајкуле“ нису биле фаворити у свом окршају, али нису ни желеле да буду изузетак од глобалног остварења. Мотив и упорност донели су полуфинале плеј офа Треће лиге

  • Број 3630 (25. мај 2017.)
  • Д. Б.
Оптимисти би рекли да је виши ранг два корака близу, песимисти два корака далеко, али чињеница је да никада није био ближи. Треће место у својој групи не звучи импресивно, али када три од четири екипе „Севера“ изборе пласман међу 4 најбоља у рангу, јасно је да се ни то место не сме потценити. Име ривала још није познато, могу бити играчи из Клека, Бечеја и Краљева. Свакако ће Шапчани поново на мегдан у госте.
У Смедереву, против домаћих „Бедема“ било је неизвесно од почетка до краја. Шапчани су боље почели, Томић је донео предност, али је одговор Смедереваца „силан“. До полувремена воде 16:8, а иста разлика остаје и после по једног тачдауна у трећем периоду. Изједначење „ајкула“, чинило се, води до продужетка, али у самом финишу, када је Смедерево имало напад за победу, пресечена лопта Богдана Томића доноси велики тријумф 28:22 (8:0, 0:16, 8:8, 14:0).