1. jun 2017.1. jun 2017.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

100 NOVIH RADNIH MESTA U FABRICI YAZAKI U ŠAPCU

Beograd/Šabac, 29. maj 2017. Japanska kompanija „Yazaki“, vodeći svetski proizvođač kablova za auto-industriju, sa preko 200 fabrika i 290.000 radnika širom sveta, uskoro otvara fabriku i u Šapcu. Do sada je zaposleno više od 300 ljudi, a otvoreno je još 100 novih radnih mesta, koja će biti popunjena tokom maja i juna.
„U narednih mesec i po dana zaposlićemo još 100 ljudi. Najveći broj njih u proizvodnji, dok je 24 mesta predviđeno za stručnjake iz različitih oblasti i za zaposlene u administraciji. Svi naši zaposleni dobijaju ugovor na neodređeno vreme nakon probnog rada od 6 meseci. Takođe, postojaće i velike mogućnosti napredovanja, jer će većina pozicija prvo biti oglašavana i popunjavana interno. Do sada je već 10 pozicija popunjeno na ovaj način, što znači da su neki zaposleni unapređeni za samo tri meseca“, navodi Miloš Davidović, direktor ljudskih resursa u kompaniji Yazaki Srbija.
Izgradnja fabrike u Šapcu je počela prošle godine, a njena ukupna površina će biti 30.000 m2. Fabrika će proizvoditi elektronske komponente za kamione, a za sve zaposlene je obezbeđena obuka u Yazaki fabrikama širom sveta.
„Kako bi se zadovoljili veoma visoki standardi, u pogledu kvaliteta obuke zaposlenih na nivou čitave Yazaki grupacije, svi naši zaposleni bili su u obavezi da prođu određene vrste treninga i obuka, koje su bile organizovane u Yazaki fabrikama u Češkoj, Rumuniji, Litvaniji, Ukrajini, Tunisu i Maroku. U sklopu fabrike u Šapcu gradi se i Trening centar koji će biti otvoren u junu, a u okviru kojeg će se ubuduće vršiti obuka novozaposlenih za rad na različitim pozicijama“, navodi Davidović i dodaje „do kraja godine ćemo obučiti i zaposliti preko 700 ljudi, dok je naš dugoročni cilj – 1.700 zaposlenih do kraja 2019.“
Radovi na izgradnji fabrike i Trening centra uveliko traju, u maju se očekuje dopremanje prve mašine, a u junu početak jednog dela proizvodnog procesa i otvaranje Centra koji će omogućiti obuku na lokalnom nivou. Veliko otvaranje fabrike najavljeno je za septembar 2017.
Kompanija „Yazaki“ osnovana je 1929. godine, danas posluje u 45 zemalja širom sveta i na 487 lokacija, a zapošljava oko 290.000 radnika. Bavi se proizvodnjom i distribucijom električnih sistema, elektronskih instrumenata za auto-industriju i sarađuje sa najpoznatijim proizvođačima motornih vozila.
“Connect to the Future” – moto je kompanije i ukazuje na kontinuirano ulaganje u zaposlene, inoviranje usluga na svetskom tržištu i balansiranje potreba klijenata sa potrebama okruženja. Yazaki nudi zaposlenima interkulturalno radno okruženje, globalne mogućnosti i resurse za lični i profesionalni razvoj, a korišćenjem najsavremenije tehnologije, uz kreativnost i posvećenost zaposlenih, povezuje svoje klijente sa budućnošću – širom sveta.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa