1. jun 2017.1. jun 2017.
URUČENI UGOVORI O FINANSIRANjU VANTELESNE OPLODNjE

Zajedno stvaramo bolju budućnost

Protekle sedmice u Gradskoj kući uručeni su ugovori o sufinansiranju troškova vantelesne olodnje parovima koji su ispunili predviđene uslove konkursom. Ugovore su uručili Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca i predsednica Saveta za zdravlje i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Šapca Bojana Mladenović. Uslov po kom su ovi parovi ostvarili prava je gubitak prava na konkurs kod Fonda za zdravstveno osiguranje, a ono po čemu je Grad značajno dao prednost starijim parovima jeste da je starosna granica za žene bila do 45 godina.
- Grad Šabac je izdvojio tri miliona dinara, a deset parova je dobilo finansijsku podršku. Ovo je samo prva mera proaktivne populacione politike zahvaljujući kojoj je Grad pružio finansijsku podršku budućim roditeljima. Nažalost, demografska slika Srbije nije zadovoljavajuća, ali nije dovoljno samo da konstatujemo negativne činjenice. Moramo aktivno učestvovati, strateški planirati mere i naći način na koji možemo podržati našu porodicu i ojačati je. Ostaje nam da sa ovim parovima iščekujemo i da zajedno stvaramo i njihovu, a i našu bolju budućnost – istakla je Bojana Mladenović.
Grad će nastaviti da promoviše i realizuje aktivne mere, populacione politike. Ovo je samo jedna mera u nizu, a u prilog tome govori i činjenica da Grad za obrazovanje, smeštaj dece u vrtićima, socijalnu i zdravstvenu zaštitu izdvaja više od trideset odsto od svog ukupnog budžeta.
Rad komisije se odnosio na sagledavanje kompletne situacije para, i utvrđivanje problema. Odabrali smo parove koji su podneli zahtev i drago mi je što smo svima izašli u susret. Iskreno se nadam da će biti uspeha. Izuzetno sam zahvalna Opštini što je započela jednu vrlo značajnu akciju i prepoznala problem na kom mora mnogo da se radi. Bila bih srećna da se ova akcija nastavi svake godine – navela je doktorka Julijana Tomić Janošević, član Komisije za ostvarivanje prava vantelesne oplodnje.
K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa