1. jun 2017.1. jun 2017.
OSVRT

Odbornički i glasački interes

Nekoliko meseci posle aprilskih izbora u Skupštini opštine Bogatić koja broji 31 odborničko mesto, bitno je promenjen odnos političkih snaga. Naime, doskorašnja vladajuća koalicija na čelu sa SPS i SNS ozbiljno je ugrožena pristupanjem odbornika Pozitivne Mačve, Nove Srbije i Jedinstvene Srbije Srpskoj naprednoj stranci. Tako je ova u odnosu na izborni rezultat, pre više meseci povećala broj odbornika u Skupštini opštine Bogatić na 18 i time praktično postala stranka sa najviše odbornika u opštinskom parlamentu. Doveden je u pitanje raniji koalicioni dogovor predstavnika vladajuće koalicije koji su danas na čelu opštinskog saziva.
Pristupanje ukupno devet novih odbornika SNS dogodilo se nedavno, kao i raspuštanje Odbora ove stranke u Bogatiću, a potom i u svim seoskim organizacijama ove opštine. Nakon toga formirana su na ovim mestima povereništva SNS.
Čitava ujdurma oko odborničkih mesta otvorila je i više drugih organizacionih i kadrovskih pitanja u ovoj lokalnoj samoupravi. U javnosti se najviše spekuliše oko mogućih promena na čelnim funkcijama u opštini i Javnim preduzećima, čiji je opština osnivač.
Za sada je mnogo otvorenih pitanja i zagonetki na koje čaršija “raspreda” priče i ima svoje odgovore. Sve to obeshrabrujuće deluje na prosečne birače u Mačvi, koji su pre nedavnih izbora “listom” isticali da svoje poverenje daju onima za koje smatraju da mogu povesti ovaj kraj putem boljeg života i svetlije budućnosti, pre svih na generacije koje dolaze. I baš te širom otvorene oči s pogledom u lepšu budućnost danas najviše sumnjaju i negoduju, dok njihovi izabranici brzo menjaju boje, shodno najviše sopstvenim interesima.
U konkretnom slučaju dosta rešenja spornih pitanja političkog ustrojstva vlasti u opštini Bogatić trebalo bi da da nova sednica Skupštine i buduće vreme.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa