1. jun 2017.1. jun 2017.
U SUSRET STRUCI
Uspešno učešće Šabačkih studenata na Susretima
visokih Škola Srbije

U SUSRET STRUCI

Studenti Visoke škole strukovnih studija za vaspitače u Šapcu su se uspešno predstavili na Susretima visokih strukovnih škola u organizaciji Studentske konferencije akademija strukovnih studija Srbije koji su održani od 15. do 19. maja 2017. godine u letovalištu Sunčev breg u Bugarskoj i na kojima je učestvovalo 1.250 studenata iz 26 visokih strukovnih škola iz Republike Srbije.
U okviru ovih Susreta održana je treća Stručna konferencija ,,Studenti u susret struci” na kojoj su studentkinje Škole Ivana Mitrović i Ana Lončar osvojile treću nagradu takmičeći se u prezentaciji stručnih radova među trideset prijavljenih tema. One su predstavile svoj stručni rad iz oblasti pedagogije – Komparacija dečjih vrtića kreiranih po ugledu na Montesori pedagogiju (metod), pod mentorstvom dr Mire Jovanović, prof. strukovnih studija.
,,Cilj istraživanja bio je prikaz komparacije dečijih vrtića kreiranih po ugledu na Montesori pedagogiju. Takođe, želeli smo da primenimo svoje znanje i okušamo se u ovom polju kako bismo studentima predstavili neiscrpne mogućnosti edukativnog materijala na bazi Montesori pedagogije u radu sa decom predškolskog uzrasta. Centralni deo rada predstavlja analiza dva Montesori vrtića - ,,Neven” u Srbiji (Subotica) i ,,Nova šansa” u Španiji (Marbelja), kao i iskustva roditelja dece u ovim vrtićima i praktične primene Montesori didaktičkog materijala u radu sa decom predškolskog uzrasta, ističu autorke rada koje su iako zadovoljne plasmanom, odlučne u nameri da i naredne godine pripreme stručni rad u želji da osvoje prvo mesto.
Visok kvalitet i standardi koji se neguju u Školi potvrđuje i činjenica da su studentkinje Ivana Lazić i Katarina Tešić koje su 2016. godine učestvovale na drugoj Stručnoj konferenciji u Uranopolisu u Grčkoj, osvojile prvo mesto prezentacijom rada pod naslovom Primena radionica u početnom matematičkom obrazovanju (mentori dr Branka Budimirović i Nebojša Budimirović) koji je objavljen u Zborniku radova sa Konferencije.
Sportska ekipa koju su činili Nikola Bogićević, Aleksa Damnjanović, Aleksandar Milekić, Željko Leontić, Filip Jović, Marko Todorović, Vojislav Arnautović, Nemanja Radić, iako sastavljena od najmanjeg broja članova u odnosu na ekipe ostalih Škola, nastupila je u više disciplina - mali fudbal, stoni tenis, odbojka i šah. Među kolegama na Susretima visokih škola postali su poznati kao ,,čudo” od ekipe – najmalobrojniji, a takmiče se u različitim sportovima i to vrlo uspešno! Konačan ishod je osvojeno drugo mesto i srebrni pehar u šahu, a u odbojci četvrto mesto. Ovakav uspeh takmičara u odličnoj i brojnoj konkurenciji ne začuđuje s obzirom na to da su studenti Škole za vaspitače talentovani i svestrani, a kroz ovaj oblik takmičenja su podstaknuti da nastave sa negovanjem opredeljenja za sport.
Učešće studenata Visoke škole strukovnih studija za vaspitače na Susretima visokih škola Srbije inicirano je i realizovano kroz aktivnosti Studentskog parlamenta koji ističe svesrdnu podršku rukovodstva i Saveta Škole, a posebno ovim putem izražava zahvalnost i lokalnoj samoupravi Grada Šapca koja je, takođe, pomogla u realizaciji putovanja.
Kao posebnu vrednost studenti ističu mogućnost da putem ovakvih manifestacija ostvare neposredne kontakte sa kolegama i započnu saradnju sa drugim visokim školama. Takođe, nameravaju da se i ubuduće dokazuju kao takmičari s obzirom da u Visokoj školi za vapitače mogu da nastave školovanje na pet akreditovanih studijskih programa na specijalističkim strukovnim studijama, a u toku je i akreditacija studijskog programa Strukovni master vaspitač.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa