8. jun 2017.8. jun 2017.
ZA NEKE NOVE ŠAMPIONE
TARTAN STAZA ULOG U ZDRAVLjE I BUDUĆNOST ATLETIKE

ZA NEKE NOVE ŠAMPIONE

Postavljanje tartan staze na Gradskom stadionu još jedan je korak u pravcu sportskog razvoja najmlađih, doprinos rekreativnom sportu i jačanje baze razvoja šabačke i srpske atletike
Kada je otvoren Gradski stadion u Šapcu, u godinama koje se mogu svrstati u sredinu prošlog veka, imao je jednu od najmodernijih staza nekadašnje države, na njoj su nastupala imena poput Nenada Stekića, Dana Korice, Kose Stojković, stasavale su mlade nade poput Dragana Vasića ili Olgice Pavlović.
- Jako mi je drago što sam doživeo da ponovo osetim ovakvu radost na ovom stadionu. Sećam se odlično 1969. godine, onda sam uživao i sada ponovo uživam jer sada Gradski stadion ponovo živi “punim plućima” – ističe Dane Korica.
- Deca i mladi imaju blagodet trčanja po ovakvoj stazi. Mi smo trenirali na lošoj podlozi i nadam se da će njih bolji uslovi dodatno motivisati – veruje Olgica Pavlović.
Atletika je već nekoliko godina u kontinuitetu u žiži sportske javnosti, postižemo vrhunske rezultate, ali nažalost uslovi za rad daleko su od vrhunskih i to je problem koji zajedno moraju rešavati lokalne samouprave, država, sportski savezi.
- Čitav ovaj region, od Loznice do Valjeva, uvek je imao talentovane atletičarke i atletičare, no nije imao vrhunsku stazu kakvu ima sada. Šabac je deo još uvek manjine gradova koji imaju moderni tartan na svom stadionu i konačno svi iz regiona imaju gde da dođu i rade na sportskom razvoju – naglasio je Slobodan Branković.
Poseta i rad na stadionu moraju biti obaveza i privilegija svim školama našeg grada i to je naredni korak koji najavljuje predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.
- Sve Šapčane posebne spone vežu za Gradski stadion i ovakva staza jeste za ponos svih nas, no cilj Grada je da bude posebno od koristi deci. Cilj kojem težimo je da sve škole bar jedan čas fizičkog na nedeljnom nivou realizuju ovde, da svoje vreme nađu i predškolci, a kroz časove, treninge i takmičenja i atletski klubovi odaberu najtalentovanije – precizirao je Pajić.
Ipak, da bi staza dugo bila funkcionalna, neophodno je da svi korisnici, sugrađani budu odgovorni prema njoj i da poštuju pravila koja se nalaze na vidnim lokacijama.
- Sprinterice i patike su prihvatljive za tartan stazu, sve drugo, poput kolica, motornih vozila, bicikla, ubitačno je za stazu i može stvoriti nepopravljiva oštećenja. Molim sve da budu odgovorni, ne zbog pravila, već zbog sebe i svih koji treniraju na stadionu. Benefiti od tartan staze su višestruki i vidljivi samo ako se o njoj vodi računa – naglašava trener u “AŠK Tempo” Borko Antonić.
Sportski Savez Srbije
1.6.2017.
SKUPŠTINA GRADA ŠAPCA
Predsednik gosp. Nemanja Pajić
PREDMET: Zahvalnost za stvaranje uslova za bavljenje atletikom

Poštovani predsedniče,

Veoma sam srećan što sam zajedno sa Vašim dragim saradnicima bio u prilici da vidim nov i veoma lep ambijent nove atletske staze u gradu sporta Šapcu, koju ste Vi i Grad Šabac uspeli završiti.
Vi ste dali veliki doprinos i uvek se zalažete za stvaranje što boljih uslova za treninge i takmičenja Vaših sportista počev od školske dece do vrhunskih sportista. Atletski savez Srbije sa gosp. Slobodanom Brankovićem i saradnicima nije krio oduševljenje da je Grad Šabac poklonio, velelepnu i modernu, atletsku stazu atletičarima koji su to i zaslužili.
Ovim putem zaista želim u ime Sportskog saveza Srbije da se zahvalim Vašim dragim i vrednim sportskim radnicima iz Sportskog saveza Šapca na čelu sa gosp. Veselinom Vukovićem, legendom rukometa, uvek vredan i pažljiv gospodin Popović i počasni predsednik gosp. Aleksić.
Kada Vi sa Vaše strane dajete podršku sportu i sportistima onda je to tako lepo i skladno i korisno urađeno i dato na korišćenje sportistima.
U ime Sportskog saveza Srbije primite veliku zahvalnost što podržavate sportiste i sport u Šapcu i celoj Srbiji.
Primite sportske i prijateljske pozdrave,

SAVETNIK PREDSEDNIK
Dr Dane Korica Aleksandar Šoštar
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa