8. jun 2017.8. jun 2017.
SLAVA GRADA ŠAPCA
OBELEŽENE DRUGE TROJICE

SLAVA GRADA ŠAPCA

Bogosluženjem u Hramu svetih apostola Petra i Pavla, a zatim svečanom litijom centralnim gradskim ulicama i rezanjem slavskog kolača u crkvi, Šabac je u ponedeljak obeležio slavu - Druge Trojice, silazak svetog Duha na apostole.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović čestitao je Šapčanima gradsku slavu, sa željom da imaju mir, blagostanje i sreću u svojim domovima, i da u gradu svi žive bolje.
- Ovo je dan kada se sabiramo i okupljamo u našem hramu i slavimo gradsku slavu. Danas je bilo divno prošetati centralnim gradskim ulicama. Iz Šapca smo poslali poruku da su prijateljstvo, tolerancija i mir ciljevi bliski građanima Šapca. Želimo da Šabac bude dobro mesto za život, a da svi sugrađani budu ponosni što žive u ovom gradu, poručio je gradonačelnik Šapca.
Obred rezanja slavskog kolača obavili su gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i episkop šabački Lavrentije, koji je istakao da je danas važan dan, dan kada crkva slavi rođendan.
- Svake godine se okupljamo oko crkve i pod okriljem spasitelja, koji bdi nad hramom i čuva sve one koji ulaze u crkvu. Zahvalan sam svima koji su došli da zajedno podelimo ovaj radostan dan, rekao je vladika šabački.
Šabac je Druge Trojice kao gradsku slavu obeležavao do Drugog svetskog rata. Gradska slava obnovljena je 2001. godine.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa