8. jun 2017.8. jun 2017.
SVEST O ŽIVOTNOM OKRUŽENjU
AKCIJA UKRAŠAVANjA TRAVNjAKA

SVEST O ŽIVOTNOM OKRUŽENjU

Protekle nedelje pokret za Šabac Zelenih Srbije, organizovao je ispred vrtića ”Bajka” u naselju Triangla akciju ukrašavanja travnjaka. Uz učešće dece iz Predškolske ustanove „Naše dete“, posađeno je cveće koje je donacija JKP „Stari grad“ Šabac. Akcije sa predškolskim i školskim ustanovama za ozelenjavanje javnih površina pokret za Šabac Zelenih Srbije organizuje već poslednjih pet godina.
- Izuzetno smo ponosni što smo velike površine zelenila predali na upotrebu i uživanje jer je to ono što oplemenjuje životni i radni prostor i donosi mnoge pozitivne ekološke i zdravstvene efekte. Deca iz vrtića „Bajka“ uživaju sa nama danas u sađenju cveća i to daje i edukativan karakter akciji, jer oni na ovaj način dobijaju svest o tome da treba da vode brigu i o životnom i radnom okruženju. Akcija ovakvog tipa je jako bitna za vrtić „Bajka“ pošto on raspolaže ograničenim spoljašnjim prostorom. Želim da iskažem zahvalnost JKP „Stari grad“ koje nam je poklonilo sadnice i pružilo logističku podršku - izjavio je doktor Dejan Pavlović, predsednih Zelenih Šapca.
Ova akcija je bila prava prilika da deca koja i inače tokom redovnog predškolskog programa usvajaju i znanja o ekologiji daju doprinos uređenju prostora u kojem borave svakodnevno i nauče kako se pravilno sadi cveće. U narednom periodu planira se još aktivnosti uređenja ovog prostora kako bi se iskoristio na što bolji način.
Baš u vreme kada proslavljamo 130 godina predškolstva stigli su nam i prvi pokloni od pokreta Zelenih grada Šapca. Predškolska ustanova se bavi promovisanjem zdravih stilova života tako da pored fizičkih aktivnosti i zdrave ishrane mi svakodnevno sa decom radimo i na temu ekologije. Upravo ovaj praktičan primer i saradnja sa pokretom Zeleni pomoći će deci da sva stečena znanja koja imaju iz ove oblasti prevedu u funkcionalna - navela je Sandra Mićić, direktorka PU „Naše dete“.
K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa