8. jun 2017.8. jun 2017.
TRUD SE ISPLATI
PRISTIGLE REPUBLIČKE NAGRADE IZ SRPSKOG JEZIKA I
MATEMATIKE U OŠ „VUK KARADžIĆ“

TRUD SE ISPLATI

Maturantkinja Marija Bursać osvojila drugo mesto iz gramatike, a šestak Uroš Filipović na republičkom takmičenju iz matematike i fizike treće mesto, a na takmičenju „Kengur bez granica“ drugo
Učenica odeljenja VIII3 OŠ „Vuk Karadžić“ Marija Bursać i ove godine pokazala je zavidno znanje iz srpskog jezika. Na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika, tačnije gramatike, osvojila je drugo mesto.
- Samo zbog jedne greške u celom testu izmaklo mi je prvo mesto. Meni lično nije bilo jako teško jer sam se dugo pripremala uz pomoć nastavnice, a i sama. Volim srpski jezik, pa mi nije bilo teško da se spremim i pored drugih školskih obaveza. Svima onima koji bi želeli da se takmiče poručila bih da se potrude i ne odustaju. Iako možda deluje teško, kasnije će se isplatiti – rekla je Marija kojoj je u planu da upiše Društveno-jezički ili Filološki smer u Šabačkoj gimnaziji.
Za svoju učenicu prof. srpskog jezika i književnosti Vesna Vuković ima samo reči hvale.
- Ovo je kruna Marijinog rada od petog razreda pa do danas. Svake godine osvajala je neku nagradu. U petom i šestom najviši nivo za njih bio je Okružno takmičenje. Prošle godine osvojila je drugu nagradu na Republičkom takmičenju iz književnosti. Mogu samo da budem ponosna. Uopšte nije teško naučiti dete koje hoće da uči – istakla je prof. Vuković.
Da je potreban, pored talenta, i istrajan trud i rad potvrdio je i učenik odeljenja VI2 Uroš Filipović koji je iz matematike osvojio dve nagrade i to na Republičkom takmičenju treću, a na takmičenju „Kengur bez granica“ drugu.
- Dosta mi je pomogao nastavnik Bora, ali i moj otac koji baš dobro zna matematiku i fiziku. Zadaci su bili srednje težine. Morali smo brzo da ih uradimo jer je bilo malo vremena za to. Dovoljno je samo raditi i potruditi se pa će se sve savladati. „Fora“ je naučeno primeniti u radu, a kako ja volim matematiku uopšte mi nije bilo teško – naglasio je Uroš koji je i na Republičkom takmičenju iz fizike osvojio treće mesto.
Postignuti rezultati obavezujući su kako za Uroša tako i za prof. Borislava Kostića kada je u pitanju naredna školska godina.
- Potrudićemo se da i sledeće godine ostvarimo i bolje rezultate iako je sam plasman na Republičko takmičenje više nego odličan uspeh. Izuzetno sam ponosan na Uroša. Radi se o jednom velikom talentu koji, takoreći, uz malo napora savlada izuzetno teško gradivo. Sa njim radim po posebnom planu i programu koji se razlikuje od školskog gradiva jer prednjači u odnosu na ostale. Moram istaći i veliko požrtvovanje Uroševog oca Slađana koji je u svemu učestvovao doprinevši da Uroš ostvari što bolje rezultate – istakao je prof. Bora.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa