8. jun 2017.8. jun 2017.
UNUTRAŠNjI KRIK
SLIKE MIOMIRA MIŠE VEMIĆA U
GALERIJI KULTURNOG CENTRA

UNUTRAŠNjI KRIK

U galeriji Kulturnog centra Šabac otvorena je izložba slika akademskog slikara Miomira Miše Vemića pod nazivom „Reakcija na prazninu”. Izložbu je sa autorom otvorila direktorka Kulturnog centra Sonja Petrović Jagić. Postavku ljubitelji slikarstva mogu da vide do 19. juna.
- Ovo je izložba koja je svakako zaslužila da se nađe u galeriji Kulturnog centra. Reč je o savršenoj, nesvakidašnjoj postavci izuzetnog umetnika koji sjajno vlada kako crtežom tako i bojom. Zadovoljstvo je da se ova snaga, njegov unutrašnji krik koji je on pokušao ovom izložbom da pokaže, nađe na ovim zidovima. Slike ovakvog kvaliteta prosto nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim - istakla je Sonja Petrović Jagić.
Miomir Mišo Vemić se prvi put samostalno predstavlja Šabačkoj publici. Do sada je imao 39 samostalnih izložbi, a učestvovao je na mnogo selektovanih umetničkih kolonija. Dobitnik je nagrade „Đura Jakšić 2012“, “Međunarodnog bijenala akta“ i nagrade “Zoran Matić“. Izlagao je u značajnim galerijama Makedonije, Srbije, Crne Gore, kao i u Švajcarskoj. Dela ovog izuzetnog umetnika nalaze se u Čikagu, Londonu, Pešti i Moskvi, a on ih stvara u Nikšiću.
- Pre tri godine nijednu od ovih slika nisam imao, što znači da sam popravio sebe na neki način kao autora. Prilično sam zadovoljan večerašnjom atmosferom i publikom koja je došla. Cilj mi je bio da slike deluju što moćnije, a ja što nemoćnije. Kada slikam, izađem iz ateljea uvek iscrpljen i izmoren. Energiju ostavim na svojim platnima i nadam se da se to vidi večeras. Osnovni motiv je konj, odnosno čovek. Konj oličen tom tonskom i demonskom biću koji svu patnju ovoga sveta oseća na svojim leđima - istakao je Miomir Vemić.
K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa