8. jun 2017.8. jun 2017.
ANALIZIRATI I ZABORAVITI
USPEŠAN KRAJ NEUSPEŠNE SEZONE

ANALIZIRATI I ZABORAVITI

Dešavanja pre početka prvenstva umnogome su usmerila, u lošem pravcu, sezonu Metaloplastike. Izostala je borba za Evropu, možda pretila drama oko opstanka, ali na kraju miran finiš plej auta. Prvenstvo okončano trijumfom protiv Požarevca 37:36 (17:14)
Počelo je odlukom čelnika SEHA lige da u 2016/17. nema mesta za srpske klubove, što je vrednosno umanjilo vicešampionsko zvanje šabačkog kluba i automatski aktiviralo klauzule iz ugovora mnogih nosilaca igre “plavih” iz prvenstva obeleženog osvajanjem Kupa Srbije. Odlazili su: Arsić, Golubović, Ilić, Ostojić, saradnja nije nastavljena ni sa Ivanovićem, odnosno Datukašvilijem. Skupština na kojoj je trebalo da se izabere nova uprava pomerana je i na kraju sazvana tokom sezone. U nedefinisanom stanju, dovedeno je nekoliko novajlija, ali je bilo jasno da će dojučerašnji rezervisti postati nosioci igre.
Kup EHF zadao je dodatnii udarac budžetu kluba. Metaloplastika je putovala u Astrahan, a iako je ostvarila i jedan trijumf, u ukupnom odnosu eliminisana je od ruskog “Dinama”. U prvenstvu stvari su se kretale od “lošeg ka gorem”. Loša igra plaćala se porazima, a nekada i solidni nastupi kvareni su dekoncentracijom u završnici. Polako je “plej of brod” otplovio, a nadu u odbranu Kupa Srbije “ubio” je najgori nastup u inače lošoj sezoni u Pančevu. Igrački tim je ojačavan tokom sezone što nije najbolji put, a čini se da su se “kockice uklopile” tek u plej autu, doigravanju koje nije ambicija dvostrukog šampiona Evrope. Prvenstvo je započeo, na mestu trenera, Veselin Vuković, potom ga je zamenio Nedeljko Matić, a naredne sezone ekipu će predvoditi Vladan Jordović.
-Nećemo sezonu prvog tima pamtiti kao uspešnu, imali smo mnogo organizacionih problema, ali nije bilo samo loših stvari. Uspeli smo da afirmišemo mlade igrače, promovišemo rukometaše naše škole, a sa ovosezonskim iskustvom, već naredne bismo mogli biti još ubedljiviji. Verujem da smo i organizaciono rešili poteškoće i da ima razloga za optimizam pred sledeću sezonu. Stvaramo tim za mnogo više od 7. mesta – rekao je sportski direktor kluba Slaviša Stojinović.
KON. TABELA PLEJ AUT: 7. METALOPLASTIKA 31; 8. Partizan 22; 9. Rudar (K) 22; 10. Požarevac 17; 11. Morava 14; 12. Jugović 12.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa