22. jun 2017.22. jun 2017.
DOVIĐENjA DRAGI VASPITAČI
ZAVRŠNA PRIREDBA KOCELjEVAČKIH
PREDŠKOLACA

DOVIĐENjA DRAGI VASPITAČI

Tradicionalna, završna priredba budućih đaka prvaka, u organizaciji PU “Poletarac” Koceljeva, održana je prošlog četvrtka u Domu kulture u Koceljevi. Tom prilikom 94 mališana oprostilo se kroz pesmu i igru ali i uz po koju suzu od svog vrtića i vaspitača.
Šestogodišnji Predrag Marković je tužan zbog odlaska iz obdaništa ali, kako kaže, u školu mora da ide da bi učio matematiku i slova.
–U vrtiću mi je bilo lepo. Igrao sam se. U školi mi neće biti baš lepo zato što ću učiti mnogo slova - priča budući prvak koji se ipak raduje što će imati učiteljicu.
Vaspitačica Milka Popadić koja se već tri decenije druži sa koceljevačkim mališanima izvela je još jednu generaciju predškolaca. Prema njenim rečima osećanja su pomešana.
–Prepliću se sreća, tuga i ponos. Deca i vaspitači zajedno žive u vrtiću i jedni drugima daruju svoje priče, snove, osmehe, brige, svoje dane, godine. A onda se jednog dana rastanu, ali se nikada ne zaborave. Jer, kako da se zaborave oni koji su zajedno živeli jednu predivnu priču zvanu vrtić - kaže Milka.
Za mladu vaspitačicu Nevenu Jevtić završna priredba bila je događaj koji će sigurno pamtiti celog života.
–Završna priredba je kruna našeg druženja. Svuda su bili iskreni osmesi dece i roditelja. Saradnja, učenje kroz igru, druženje, sve je bilo bez greške, a sve smo postigli sa mnogo ljubavi i razumevanja. Ovo je samo prvi pređeni stepenik u njihovim životima, a za mene ova generacija predstavlja nešto posebno s obzirom da je prva koju sam izvela i svakako će ostaviti dubok trag u mom životu i daljem radu - smatra Nevena.
V. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa