22. jun 2017.22. jun 2017.
RADOVIĆ OSTAJE, MEDICINAR U KUPU EHF

UZ KAPITENA DO TRI TROFEJA

Šampionke Srbije prvi trening priprema trebalo bi da odrade početkom avgusta, a naredna sezona biće naporna, teška, podeljena na četiri fronta, Ligi, Kupu i Kupu EHF. Sada i zvanično, Ana Radović će predvoditi ekipu i naredne dve sezone
Šampion Srbije, šabački “Medicinar” zaslužio je, rezultatima stekao pravo na nastupe u međunarodnim takmičenjima. Evropski trofeji nisu realni, ali nema straha od okršaja sa klubovima starog kontinenta. Zahtevi EHF za kvalifikacije Lige šampiona bili su preveliki i nedostižni za budžet kluba, te će se Šapčanke oprobati u Kupu EHF, drugom najkvalitetnijem evropskom takmičenju.
- Domaća takmičenja jesu prioritetna, ali ne želimo samo da se okušamo u Evropi, već i tu da napravimo koliko budemo mogli. EHF je ozbiljno, vrlo jako takmičenje, očekuju nas moćni rivali, ali mi moramo da svoj kvalitet procenimo u odnosu na najbolje. Radujemo se evropskim utakmicama – istakao je predsednik UO Medicinara Dejan Pavlović.
A važan segment u odbrani jednog i osvajanju druga dva srpska pehara je nedavna odluka kapitena ekipe. Najbolji igrač i strelac Super lige protekle sezone Ana Radović ostaje još dve godine u svom matičnom klubu i to je temelj na kojem se može bazirati optimizam u svakom pogledu.
- Imala je ponude iz inostranstva, finansijski unosnije, ali je odlučila da ostane i bude uz svoj tim, čime je pokazala da je “Medicinar” za nju više od kluba i još jednom dala primer svima. Već sada mogu predstaviti najveće letnje pojačanje, to je Anin ostanak – ističe predsednik kluba Dejan Pavlović.
U toku su razgovori sa ostalim rukometašicama koje su donele titulu u Šabac, kao i sa nekoliko poznatih pojačanja. Ostanak je potvrdila Ivana Prijović, dobro se odvijaju pregovori sa ostalim prvotimkama, a jedino će Tamara Žarković karijeru nastaviti u inostranstvu.
- Traju razgovori sa nekoliko iskusnih igračica koje bi bile važan dodatak u ostvarivanju naših ambicija, ali ne bih otkrivao imena dok ne bude sve dogovoreno i parafirano. Želimo da nastavimo saradnju i sa trenerom Boškovićem. Napadamo Ligu, Kup i Super kup i svaki potez je usmeren u tom pravcu – dodaje Pavlović.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa