29. jun 2017.29. jun 2017.
OTVORENA ODLAGALIŠTA  ZELENOG OTPADA
JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE „STARI GRAD“

OTVORENA ODLAGALIŠTA ZELENOG OTPADA

Javno komunalno preduzeće „Stari grad“ je novim modelom odnošenja kabastog i zelenog otpada iz domaćinstava imalo u planu da izbegne stvaranje mini divljih deponija. Ipak, da li zbog nemara ili neinformisanosti, pojedini građani kabasti otpad i dalje iznose ispred dvorišta ili na javne površine u gradu. Dovoljno je pozvati broj kol-centra koji se nalazi na poleđini mesečnog računa za komunalne usluge, i korisnici će dobiti termin kada će radnici ovog preduzeća doći da zeleni otpad besplatno preuzmu.
Iako akcija JKP Stari grad “Za čistiji Šabac” uveliko traje, nedovoljna informisanost ili nemar građana uzrokuju stvaranje mini deponija na teritoriji grada.
-Početkom godine smo promenili način iznošenja zelenog otpada koji ne može da ide na transfer stanicu. Insistirali smo da građani prijave ukoliko imaju takvu vrstu otpada koji bismo odvukli na mesta za te svrhe predviđena. Novina je da smo otvorili dva odlagališta - kompostilišta: u Gradskom zelenilu i na prostoru iza Kvantaške pijace gde se prikupljeni zeleni otpad tretira posebnom tehnologijom, odnosno sredstvima koja taj otpad fermentišu. Ukoliko je u pitanju granje, seckalicom se prethodno usitnjava. Očekujemo da uskoro od toga dobijemo i prve količine humusa koji ćemo koristiti za potrebe Zelenila – ističe Zoran Damnjanović, rukovodilac Sektora gradske čistoće.
Na poleđini računa nalaze se informacije o uslugama ovog preduzeća, kao i broj kol-centra 0800/200-015 preko kojeg građani besplatno mogu prijaviti i dobiti obaveštenje u kom terminu će ekipa doći po kabasti, odnosno zeleni otpad.
-Nepotrebne probleme nam pravi otpad, odnosno gomile koje su neplanski iznete, najčešće na mesta za te svrhe nepredviđena. Ponavljam, dovoljno je da se pozove kol-centar i dogovori termin odnošenja, ili ukoliko je velika žurba, sami građani mogu zeleni otpad odneti na dve navedene lokacije – navodi Damnjanović.
S.Gajić

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa