29. jun 2017.29. jun 2017.
Nagrade za najbolje
PRIJEM “VUKOVACA” KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE KOCELjEVA

Nagrade za najbolje

Najbolji svršeni osnovci i srednjoškolci kao i učenici koji su na republičkim takmičenjima postigli zapažene rezultate bili su gosti kod predsednika koceljevačke opštine. Na tradicionalnom prijemu Dušan Ilinčić je čestitao “vukovcima” na dosadašnjim rezultatima i poželeo sreću u daljem školovanju.
Kao i prethodnih godina, učenicima su uručene knjige, dodeljene besplatne sezonske karte za bazen i organizovana jednodnevna ekskurzija, a za destinaciju đaci su izabrali Jagodinu koju će posetiti 12. jula.
Među 13 nosilaca Vukove diplome u OŠ “Mića Stanojlović” najbolji od najboljih je Bogdan Pavlović iz Koceljeve koji kaže da nije teško postići dobre rezultate i postati đak generacije, te da je za uspeh presudna dobra organizacija.
–Redovno sam učio i dobro sam se organizovao u toku dana da završim školske obaveze, stignem na trening, ali i da se družim sa drugarima. Odlučio sam da upišem Šabačku gimnaziju, jer još nisam siguran šta bih želeo da radim u životu. Zato mislim da je gimnazija najpravilnije rešenje, jer smatram da daje najveće znanje - kaže Bogdan kojem je za sada najprivlačniji rad u sektoru informacionih tehnologija.
Najbolji đak koceljevačke Srednje škole Sandra Jović odlučila je da upiše Filozofski fakultet u Novom Sadu, smer Pedagogija.
–Završila sam smer Ekonomski tehničar u Koceljevi. Bilo je potrebno dosta odricanja da bih postigla dosadašnje rezultate i ponela titulu đaka generacije, ali sve se može kad se hoće. Dobro raspoređeno vreme je već pola posla. Mislim da sam iz ove škole ponela veliko znanje i zaista bih preporučila svima koji se možda dvoume da ipak izaberu školu u svom mestu jer kada ste zajedno sa porodicom u poznatom okruženju, sigurna sam, sve je mnogo lakše - smatra Sandra.
Od 119 svršenih osnovaca na području ove opštine čak njih 90 je kao prvu želju navelo neki od smerova u Srednjoj školi u Koceljevi. Prema rečima direktora osnovne škole osmaci su ove godine ostvarili bolje rezultate na završnom ispitu u poređenju sa prethodnom generacijom u kojoj je bilo više vukovaca, ali i veći broj đaka.
V. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa