29. jun 2017.29. jun 2017.
JUNIORSKO I MLAĐESENIORSKO EP – KAJAK I KANU

ČETVERCI BLIZU POSTOLjA

Na Evropskom prvenstvu u Beogradu pet šabačkih predstavnika. Na korak od medalje zastali Milinković i Subotić u četvercima na 500 i 1.000 metara
Predvođeni trenerom Milanom Đenadićem, šabački kajak u opremi Srbije predstavljali su: Stefan Vasić, Žarko Jakovljević, Marko Damnjanović (juniori), Mihajlo Subotić, i Bojan Milinković (ml. seniori). U Beogradu su naši mlađi seniori veslali samo u četvercima i malo je nedostajalo da Prvenstvo u svojoj zemlji pamte po vrednim medaljama. Kilometarski četverac: Subotić, Džombeta, Rasulić, Milković uspešno se probio kroz kvalifikacije i polufinale, a u dobroj finalnoj borbi bili su nešto sporiji od ruske posade i morali su da se zadovolje najtežom, četvrtom pozicijom. U čamcu koji je veslao na upola kraćoj deonici (K4 500) nastupili su: Bojan Milinković, Dragosavljević, Boltić i Vekić. Do finala su stigli sigurno, a u neizvesnom sučeljavanju, četiri desetinke odnele su bronzu i “predale” je Rumunima.
Kroz “kajakaški kvartet” oprobali su se i juniori Stefan Vasić, odnosno Žarko Jakovljević. Nastup zajedno sa Tajblom i Vrdoljakom okončali su u polufinalu K4 1.000 osvajanjem četvrtog mesta u svojoj grupi. Vasić je nastupao i u četvercu na 500 metara, zastalom u kvalifikacijama. Jedan od najtalentovanijih srpskih kanuista, višestruki šampion mlađih kategorija Marko Damnjanović dobio je priliku da nastupi u dve kanu discipline, jednokleku na 200 i 500 metara. U obe kategorije se domogao polufinala.
Na Prvenstvu u srpskoj prestonici, naša selekcija ukupno je osvojila devet medalja.
d

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa