6. jul 2017.6. jul 2017.
ZAJEDNO STVARAMO ČUDA
PRIJEM U GRADSKOJ KUĆI ZA JANU ILIĆ I IRiNU BRODIĆ

ZAJEDNO STVARAMO ČUDA

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović organizovao je u sredu u Gradskoj kući prijem za flautistkinju Janu Ilić i pijanistkinju Irinu Brodić. Njih dve su u Berlinu, na nedavno održanom takmičenju osvojile treće mesto, što je bio najbolji plasman dodeljen i njihovoj kategoriji.
Jana se zahvalila gradonačelniku i Gradu Šapcu na pomoći da odu u Berlin i podršci koju dobijaju od Grada.
-Kada se nas dve spojimo mislim da se desi čudo. Irina nosi muziku u sebi kao i ja, umemo to da prenosimo na publiku što nas čini posebnim. Hvala gradonačelniku i Gradu Šapcu na pomoći za odlazak u Berlin i na podršci, bez koje ne bismo uspele. Sada je vreme za zasluženi odmor, navela je Jana.
Irini je takmičenje u Berlinu omiljeni nastup ove godine, kako zbog nastupa zajedno sa Janom tako i zbog sale u kojoj su svirale.
-Jana i ja zaista uživamo dok sviramo zajedno, sigurne smo, verujemo jedna u drugu. Sala je bila savršena. To je jedna od najakustičnijih i najprestižnijih sala na svetu, zvuk u njoj je zaista neverovatan. Kada sam sela za klavir poželela sam da ne ustanem. Drugačije je od svega što sam doživela, istakla je Irina.
Gradonačelnik Zelenović je istakao da je ono što su uradile Jana i Irina na internacionalnom takmičenju u Berlinu zapravo suština onoga čime se bavi Gradska uprava, a to je da pomognu i podrže svakog ko želi da radi i uči više i radi na sebi i stvaranju novih vrednosti.
-One treba da budu primer drugoj deci kako se uz naporan rad i trud mogu ostvariti najviši rezultati i kako to često nema nikakve veze sa uslovima ili novcem koji se u to ulaže. Naravno da bez novca to ne može i zahvaljujem se roditeljima koji svesno i zdušno podržavaju svoju decu sve ove godine i Muzičkoj školi i njihovim profesorima. Mi smo kao Grad obavezni da brinemo. To je ono što smo mi i ustanovili kao našu lokalnu politiku da brinemo o svakom detetu koje želi da radi i da se trudi više i o svima ostalima koji njima u tom sistemu pružaju podršku.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa