6. jul 2017.6. jul 2017.
Krivina u ogledalu

Jančićarenje

U novijoj istoriji srpske političke scene, koja svačim izazvana počinje tamo negde od aprila 2012. godine, nije zabeležen takav meteorski prelet kao što je minule subote zabeležen u Šapcu.
Na veliku žalost svih članova Socijalističke partije Srbije njihove redove je napustio „dečko koji obećava“. Sa druge strane, vaskoliko članstvo Srpske napredne stranke je presrećno što je u njihove redove pristupio „dečko koji obećava“.
A bio je „dečko koji obećava“ još i u Demokratskoj stranci, pa u Zajedno za Srbiju. Čak četiri puta je u svojoj kratkoj političkoj karijeri bio „dečko koji obećava“. Bio i ostao.
Šta je to u ljudskom biću što tera čoveka da ide iz stranke u stranku, nikada neće biti jasno, jer niko nema petlju da to javno kaže. Ispašće da „dečko koji obećava“ nije menjao stavove, nego su stavove menjale partije oko njega, i onda su se prošle subote SNS i „dečko koji obećava“ našli u istoj tački.
Verovatno je i „dečka koji obećava“ bio malo blam, pa da i sam prisustvuje svom zvaničnom transferu. Red i običaj nalažu da kada neko pređe iz jedne stranke u drugu, svojim prisustvom uveliča taj čin koji se obično završava potpisivanjem pristupnice, kao što je to „dečko koji obećava“ uradio kada je prelazio u SPS. Sećate se toga? „Dečko koji obećava“, kako priča čaršija, dugo traži uhlebljenje. Izgleda da je SPS obećavao više nego što je mogao da ispuni, a sada je sigurno „dečko koji obećava“ dobio malo izglednije obećanje. Mada, kada pogledamo kako se ta saga odvijala, petljali su se u tu priču naprednjaci i ranije. Ispada da su socijalisti podelili sve funkcije i uloge u novoj sezoni Vučićeve igre prestola, a „dečko koji obećava“ je ostao zaboravljen i pored izrazitog potencijala. Polako se i ekipa oko „dečka koji obećava“ razilazila, pa je i on na kraju otkrio Vučića. A, Vučić, inače, nije bio živ dok „dečko koji obećava“ nije odlučio da mu pruži podršku. Sada će i to malo sna što ima mirnije snivati, jer je „dečko koji obećava“ u njegovim redovima. Mirniji su i naprednjaci, jer je u njihove redove nedavno stupio i „doktor koji obećava“, tako da su kompletni.
Ovim potezom „dečko koji obećava“ stavio je, nadamo se, tačku na „jančićarenje“ i konačno našao svoj mir posle višemesečnog lutanja po ustalasanoj političkoj sceni grada na Savi. Ako nije, biće još česmi iz kojih se voda pije, jer je u Srbiji najavljeno formiranje novih partija i pokreta.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa