6. jul 2017.6. jul 2017.
BIĆEMO NAJPRIJATNIJE IZNENAĐENjE
„GLAS PODRINjA“ NA PRIPREMAMA „MAČVE“ ZA PREMIJERNU SEZONU U SUPER LIGI

BIĆEMO NAJPRIJATNIJE IZNENAĐENjE

Ekipa vredno radi i gradi odličnu bazu za sva iskušenja koja stoje pred njom u Super ligi. Predsednik Ivica Kralj i trener Dragan Aničić prezadovoljni uslovima na Zlatiboru i odnosom igrača. Igrači vredno rade i zadovoljni su atmosferom u timu
Fudbaleri šabačke „Mačve“ nalaze se na pripremama za premijernu sezonu u Super ligi na Zlatiboru. Pripreme su u punom jeku, s obzirom da takmičenje kreće za dve nedelje.
I dok su se prvotimci odmarali posle prepodnevnog treninga za prijateljski meč sa Spartakom iz Subotice, u holu hotela „Palisad“ iskoristili smo priliku da o prvim utiscima sa priprema porazgovaramo sa predsednikom kluba, našim proslavljenim golmanom Ivicom Kraljem.
- Pripreme su prave, kao i sve do sada. Radi se punom parom i bićemo više nego spremni za početak sezone. Očekujem da „Mačva“ nastavi sa igrom kakvu je pružala u minulih nekoliko sezona i da se predstavimo u najboljem svetlu – kaže Kralj.
On očekuje da šabački crveno-crni budu veoma konkurentni u svojoj prvoj sezoni posle 72 godine u najvišem rangu takmičenja.
- Poštujemo sve, imamo respekt, ali nikome neće biti lako protiv nas. Svesni smo svoje snage i očekujemo maksimalno angažovanje kompletnog tima i stručnog štaba u prvenstvu koje je pred nama. Bićemo najveće i najprijatnije iznenđenje u Super ligi – dodaje predsednik „Mačve“.
Prelazni rok za igrače traje čak do 31. avgusta i pored nekoliko pojačanja, Kralj očekuje dolazak još nekih igrača.
- Nikada nije bio duži prelazni rok. Odigraćemo nekoliko prvenstvenih utakmica i tek će tada biti završen transfer igrača iz tima u tim. Ta činjenica malo komplikuje ceo prelazni rok, jer mnogi od igrača koje bismo doveli u svoje redove nadaju se pozivu iz inostranstva i čekaju – napominje Kralj.
Kada već govorimo o transferu igrača, u redove šabačkog srpskoligaša su došli Radoš Protić iz „Mladosti“ Lučani, Miloš Adamović iz „Radničkog“ iz Surdulice, golman Nenad Filipović iz „Rada“, Jordan Jovanović iz Borče, i Lazar Vladisavljević iz Dobanovaca.

Sa druge strane, šef struke crveno-crnih Dragan Aničić očekuje još pojačanja, naročito u štoperskoj liniji.
- Tragamo i za jednim bekom i centarforom. To nam je zadatak u narednom periodu – kaže Aničić.
Trener je prezadovoljan uslovima za pripreme na Zlatiboru, ali i odnosom igrača prema zadacima koje je postavio pred njih.
- Pripreme teku odlično, sve što smo zacrtali sprovodimo bez problema. Svi igrači su zdravi, što je najvažnije. Stvaramo odličnu podlogu za sezonu koja je pred nama – dodaje trener Aničić.
Kako on kaže, opstanak u Super ligi nije pitanje koje se postavlja.
- Naše ambicije su mnogo veće. Imamo tim koji je sposoban da uradi mnogo toga u takmičenju koje je pred nama – zaključuje šef stručnog štaba „Mačve“.
Igrači su takođe zadovoljni uslovima na pripremama. Jedan od novajlija, mada to i nije u pravom smislu reči pošto je šabačko dete, Miloš Adamović ističe odličnu atmosferu u timu.
- Pripreme protiču u odličnoj atmosferi. Malo smo umorni, ali to je normalno za ovu fazu trenažnog procesa. Od sezone koja je pred nama očekujemo mnogo, a najmanje – plasman u sredinu tabele – naglašava Adamović.
Naši superligaši završavaju pripreme na Zlatiboru u petak, 7. jula, a 15. jula ih očekuje gostovanje u Tuzli gde će odigrati poslednji pripremni meč sa ekipom „Slobode“.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa