20. jul 2017.20. jul 2017.
CENTAR VODENIH SPORTOVA
ŠABAC DOMAĆIN NAJBOLjIM VATERPOLISTIMA ROĐENIM 2006.

CENTAR VODENIH SPORTOVA

Posle organizacije kvalifikacionih turnira u nekoliko uzrasnih kategorija u vaterpolu, na nivou regionalnog saveza, Gradski bazen je ugostio i jedan finalni turnir – Finale u kategoriji vaterpolista rođenih 2006. godine. Cilj otvaranja bazena je doprinos sportu i zdravlju mladih ističu u Gradskoj upravi
Srpska vaterpolo budućnost, dečaci koji treba da iznesu teret uspeha sadašnje i nekih budućih generacija, okupila se u Šapcu proteklog vikenda. Vaterpolisti uzrasta do 12 godina, predstavnici osam ekipa borili su se za zvanje državnog prvaka, promovisali svoj sport, zdrav život i prave vrednosti.
-Čast i privilegija je biti domaćin ovakvog takmičenja koje okuplja najbolje mlade vaterpoliste i za nas je poverenje Vaterpolo saveza Srbije pravi dokaz kvaliteta rada Vaterpolo kluba „Šabac“. Za samo dve godine uspeli smo da postanemo hit regiona zbog rezultata seniora, ali smo uspeli i da stvorimo jaku, organizovanu i kvalitetnu školu vaterpola u našem gradu. Najmlađima posvećujemo veliku pažnju. Već prethodne sezone smo imali čak pet takmičarskih kategorija u domaćim takmičenjima. Šabac je daleko poznat kao grad sporta, a mi ćemo se truditi da se ime grada još dugo čuje i među vaterpolo svetom – rekla je PR Gradskog bazena Jelena Lazić.
Pehare i medalje najuspešnijima dodelio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izražavajući zadovoljstvo što je naš grad još jednom demonstrirao da je grad sporta i izvanredan domaćin sportskih manifestacija.
- Svi gradovi učesnici su veći od Šapca, ali je naš grad dobio poverenje jer je uvek dobar domaćin svim gostima. Uživala su deca, njihovi roditelji i to je najvažnije. Bazen ispunjava svoju svrhu, postajemo vaterpolo centar, bićemo grad bez neplivača, a decu ćemo učiti pravim vrednostima – ističe Nebojša Zelenović.
Posle decenije čekanja, Šabac je pre dve godine dobio Gradski bazen, a svakim danom svog rada pokazuje da se borba isplatila i da je trud bio opravdan istakao je zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović koji je i otvorio Prvenstvo.
- Bili smo rešeni da našoj deci omogućimo da u svom gradu treniraju plivačke sportove, a kada prisustvujete ovakvim događajima, kada čujete i vidite koliko dece trenira na bazenu, nema dileme da se trud isplatio. U saradnji sa VK „Šabac“, klubom koji upravlja bazenom, za relativno kratko vreme, stvorili smo pravi sportski centar o kome u superlativima priča region. Među decom su budući šampioni i Grad će nastaviti da podržava sve klubove koji se na pravi, kvalitetan način bave našim najmlađima – kaže Kostadinović.
Više o rezultatima i utiscima Kluba u takmičarskom delu Prvenstva čitajte na našim sportskim stranama.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa