Info

20. jul 2017.20. jul 2017.
Prekretnica u turizmu grada
PRIJAVE ZA MARATON OD 1. AVGUSTA

Prekretnica u turizmu grada

U Gradskoj kući održana je konferencija za novinare povodom Biciklističkih maratona na Ceru. Skupu su prisustvovali Božidar Katić, član Gradskog veća, Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije i Lazar Jahurić, predsednik sportskog saveza “Cerera sport”. Prvi veliki sportski događaj na planini Cer biće održan 26. i 27. avgusta.
Prema rečima Branka Banovića, trka je deo kalendara Svetske biciklističke federacije, što će Srbiji doneti određen broj bodova za kvalifikacije za svetska i evropska prvenstva.
-Maraton je najpopularnija disciplina u biciklizmu. Osim takmičara koji teže vrhunskim rezultatima u trci mogu da učestvuju ljubitelji biciklizma svih generacija. Planiramo događaje za decu i školsku omladinu, kao i nagrade. Nameravamo da na Ceru uredimo staze koje će građani moći da koriste tokom čitave godine - istakao je Branko Banović.
Dužina staze je 53 kilometra, a za juniore je prilagođena staza od 10 kilometara. Prijave za maraton biće od 1. do 22. avgusta, a moguće je prijaviti se i na dan trke.
Organizatori državnog prvenstva u planinskom biciklizmu, disciplina Maraton su Biciklističi savez Srbije i Grad Šabac. Božidar Katić, okarakterisao je događaj kao prekretnicu turizma u Šapcu.
-Uprkos brojnim teškoćama uspevamo da pratimo plan i program. Ispunjavamo obećanja data građanima i opravdavamo ukazano poverenje. U susret stogodišnjici završetka Velikog rata, Cer je u fokusu, pokušavamo da slavnu istoriju srpskog naroda promovišemo na najbolji način - istakao je Božidar Katić.
Prema rečima Lazara Jahurića, jednog od inicijatora trke, cilj je da planina Cer oživi kroz sportske događaje i da sport pored istorijskog značaja postane njeno obeležje.
K. J.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa